Reguli ca sa evitati accidentele la schi sau sanius

Reguli ca sa evitati accidentele la schi sau sanius

Schiorii aflati pe partie trebuie sa isi adapteze viteza la starea zapezii, gradul de dificultate al partiei, conditiilor atmosferice si densitatii traficului de pe partie. De asemea schiorii trebuie sa sa anunte postul de prim ajutor, in cazul accidentarii unui alt schior si sa acorde sprijin la transportarea acestuia.

acum 65 luni (8 Jan 2018)

Poiana Brasov este cea mai aglomerata statiune de schi din Romania. De la inceputul sezonului, salvamontistii din statiune au in medie 13-15 interventii pe zi in cazul unor persoane care se accidenteaza pe partie la schi sau sanius. Schiorii aflati pe partie trebuie sa isi adapteze viteza la starea zapezii, gradul de dificultate al partiei, conditiilor atmosferice si densitatii traficului de pe partie. Schiorul aflat in deal trebuie sa se asigure ca nu are o viteza foarte mare si nu va accidenta schiorii aflati in fata sa in partea inferioara a partiei.

Schiorul trebuie sa se asigure cu ocazia traversarii unei partii sau a reluarii parcursului dupa o oprire temporara pe aceasta. Trebuie sa evite stationarea pe partie, sa utilizeze numai marginea partiei, in cazul in care este obligat sa urce sau sa coboare pe jos.

De asemea schiorii trebuie sa sa anunte postul de prim ajutor, in cazul accidentarii unui alt schior si sa acorde sprijin la transportarea acestuia. Martorii care suna la Salvamont trebuie sa specifice urmatoarele: numele, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor, cand s-a produs accidentul si locul unde se gasesc persoanele accidentate.

Potrivit salvamontistilor pe partie este interzisa deplasarea fara echipament de schi. In plus snowmobilele nu au ce sa caute pe partie daca sunt folosite in scop de agrement.

Reguli la sanius

Accidentari pot aparea si pe partiile de sanius. Nu sunt recomandate pungile de plastic sau tot felul de placi din plastic, deoarece riscul de accidente este mare. Pe partii mai pot fi denivelari, iar persoanele care folosesc pungi sau placi se pot lovi grav la spate sau la cap. Copiii nu trebuie lasati nesupravegheati si ar fi recomandat sa poarte casti de protectie. Cand ajungeti la baza partiei eliberati repede zona pentru a evita lovirea de alte sanii care coboara pe partie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro