Regulamentul pentru taxi propus de PMB: Masini dotate obligatoriu cu POS, statii si aparate de taxat

Regulamentul pentru taxi propus de PMB: Masini dotate obligatoriu cu POS, statii si aparate de taxat

Astfel, potrivit proiectului, taximetristii sunt obligati sa aiba un comportament civilizat si preventiv fata de ceilalti participanti la trafic si fata de organele de control, sa aiba tinuta ingrijita, pantaloni, camasa, sacou, fiind interzisa imbracamintea necorespunzatoare, precum sort, maiou si slapi, sa nu pastreze garantie documentele sau obiectele clientului, sa intretina masina curata, atat la exterior cat si la interior, sa nu polueze fonic in statiile de asteptare, sa nu faca lucrari de intretinere si reparatii si sa nu spele masina in statiile de asteptare, sa nu foloseasca un limbaj neadecvat si sa puna la dispozitia clientilor harta orasului si indexul strazilor actualizat.

acum 38 luni (10 Jan 2018)

De asemenea, proiectul instituie obligativitatea existentei dispeceratelor la care clientul sa poata apela telefonic sau prin alte mijloace si care sa poata transmite taximetristilor comenzile prin statie de emisie - receptie.

Proiectul privind modificarea si completarea Regulamentului actual de taximetrie a fost pus in dezbatere publica in 19 decembrie, cu termen de consultare pana in 7 februarie si cuprinde cateva reguli pentru taximetristi. Astfel, potrivit proiectului, taximetristii sunt obligati sa aiba un comportament civilizat si preventiv fata de ceilalti participanti la trafic si fata de organele de control, sa aiba tinuta ingrijita, pantaloni, camasa, sacou, fiind interzisa imbracamintea necorespunzatoare, precum sort, maiou si slapi, sa nu pastreze garantie documentele sau obiectele clientului, sa intretina masina curata, atat la exterior cat si la interior, sa nu polueze fonic in statiile de asteptare, sa nu faca lucrari de intretinere si reparatii si sa nu spele masina in statiile de asteptare, sa nu foloseasca un limbaj neadecvat si sa puna la dispozitia clientilor harta orasului si indexul strazilor actualizat. La solicitarea clientilor, soferii trebuie sa ii ajute la urcarea si coborarea din masina, in special pe femeile gravide si persoanele in varsta sau cu dizabilitati. De altfel, soferului de taxi ii va fi interzisa, odata cu intrarea in vigoare a regulamentului, refuzarea transportului persoanei cu dizabilitati, precum si a dispozitivului de mers, nu va mai putea stationa pe pozitia "liber" decat in locurile special amenajate si semnalizate si ii va fi interzisa stationarea in statiile RATB. De asemenea, proiectul stabileste ca "serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizati si nu se pot executa decat de catre dispecerii autorizati de autoritatea de autorizare a Primariei Municipiului Bucuresti, in conditiile in care se asigura posibilitatea clientului de a apela la aceste servicii prin come... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro