Regreta amenintarile la adresa Romaniei? Rogozin a sters toate postarile de pe Facebook si Twitter in care a criticat Bucurestiul

Regreta amenintarile la adresa Romaniei? Rogozin a sters toate postarile de pe Facebook si Twitter in care a criticat Bucurestiul

Rogozin trebuia sa vina la Chisinau pentru a participa la manifestatiile din Transnistria cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la inceputul operatiunii de mentinere a pacii. Tot in acest context, un grup de artisti rusi care intentionau sa participe la manifestatiile din Transnistria cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la inceputul operatiunii de mentinere a pacii a fost retinut joi, 27 iulie, pe Aeroportul international Chisinau.

acum 70 luni (1 Aug 2017)

De asemenea, Rogozin a sters si link-ul cu interviul sau acordat pe 29 iulie pentru Rossia24, unde a declarat ca Romania este o marioneta a Statelor Unite.

De indata ce a facut cale-ntoarsa si a ajuns la Moscova, Dmitrii Rogozin a postat un mesaj pe contul sau de Twitter in care ameninta Romania: "Autoritatie romane au supus riscului pasagerii cursei S7, unde se aflau femei si copii. Anume acest mesaj a starnit un val de critici in randul romanilor, iar oficialul rus s-a justificat spunand ca asta e reactia unui barbat atunci cand cineva supune riscului femei si copii, facand referire la refuzul Romaniei prin care avionul a facut cale-ntoarsa. Totodata, vicepremierul rus a mentionat pe pagina sa de Facebook ca "obraznicia Guvernului roman si cel moldovenesc necesita o analiza minutioasa si replici dure". Pe ei ii aranja pe deplin Rusia anilor 90, insa ei niciodata nu vor accepta dorinta noastra de a fi liberi si puternici. Cursa aeriana la bordul careia se afla oficialul rus a facut cale intoarsa, deoarece Romania nu a permis survolarea spatiului sau aerian din cauza ca Rogozin s-ar afla in lista persoanelor care au interdictie de a calatori in spatiul UE, in urma sanctionilor impuse de europeni Rusiei.

Rogozin trebuia sa vina la Chisinau pentru a participa la manifestatiile din Transnistria cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la inceputul operatiunii de mentinere a pacii.

Evenimentul spre care se indrepta delegatua rusa nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chisinaul l-a avertizat atat pe ambasadorul Rusiei in Republica Moldova, Farit Muhametsin, dar si pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii rusi sa se abtina de la participarea la actiunile din Transnistria.

Tot in acest context, un grup de artisti rusi care intentionau sa participe la manifestatiile din Transnistria cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la inceputul operatiunii de mentinere a pacii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro