Reglementarea timpului pentru temele pentru acasa: "Ideea ministerului nu e rea, dar e imposibil de pus in aplicare"

Reglementarea timpului pentru temele pentru acasa:

Doua ore de teme pentru elevii de gimnaziu Toata dezbaterea a pornit de la o declaratie a ministrului Educatiei, Mircea Dumitru, care va da luni un ordin de ministru prin care sa faca ordine in sistem. "Succesul nu sta in cate teme se fac acasa" De cealalta parte, reprezentantii elevilor au fost uimiti sa afle ca un astfel de ordin se afla in sertarul Ministerului Educatiei, fara ca o discutie sa fie purtata in spatiul public macar cu cei implicati - elevi, parinti, profesori.

acum 72 luni (25 Nov 2016)

Din acest motiv, profesorii simt nevoia sa le dea copiilor teme pentru acasa indiferent ca este vorba de matematica, romana, muzica sau desen. Totusi, aceiasi specialisti admit ca experienta internationala demonstreaza ca un astfel de ordin ar putea fi eficient, reusind sa-i apropie pe elevi de scoala si sa-i determine pe acestia sa fie mai dedicati si mai atenti la ore.

Doua ore de teme pentru elevii de gimnaziu

Toata dezbaterea a pornit de la o declaratie a ministrului Educatiei, Mircea Dumitru, care va da luni un ordin de ministru prin care sa faca ordine in sistem. Concret, potrivit oficialului, in cazul invatamantului primar, timpul destinat temelor nu va depasi o ora, exceptie facand clasa pregatitoare, in timp ce elevii de gimnaziu nu ar trebui sa petreaca mai mult de doua ore facand teme pentru acasa. In ceea ce-i priveste pe elevii de liceu, acestia nu sunt prinsi in ordin, sustine Dumitru, lasand libertate totala profesorilor de liceu. Noi, oamenii maturi, asteptam vara ca sa ne relaxam, sa ne odihnim, iar o eleva sau un elev care are sapte, opt, noua ani, 11 ani, trebuie sa lucreze incontinuu in asa fel incat in septembrie, cand ajunge la scoala, sa nu o supere pe doamna invatatoare sau pe doamna diriginta si sa vina cu caietul de teme facute", a explicat ministrul Educatiei, Mircea Dumitru. Spre exemplu, profesorul de matematica Stefan Vlaston afirma ca in spatele acestei intentii se afla dorinta Ministerului Educatiei de a starpi un fenomen care a ajuns la cote alarmante in Romania: meditatiile, chiar la profesorul de la clasa. Pe de alta parte, un astfel de ordin e imposibil de aplicat. Unul e mai rapid, altul e mai lent, profesorul nu are cum sa verifice daca se respecta acei timpi stabiliti de minister", a explicat expertul in Educatie Stefan Vlaston.

Specialistul adauga ca desi intentia de a limita temele pentru acasa nu e una rea, avand in vedere ca astfel de sisteme functioneaza in Finlanda... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro