Reglari de conturi de tip mafiot intr-un oras din Vaslui: incendii la comanda impotriva unor afaceristi si politisti

Reglari de conturi de tip mafiot intr-un oras din Vaslui: incendii la comanda impotriva unor afaceristi si politisti

Incendiile care au semanat spaima printre locuitorii orasului Murgeni au vizat in special oameni de afaceri, dar si politisti, culminand cu incendierea autoturismului sefului Politiei orasului, comisar-sef Danut Ciobanu, inlocuit din functie la o luna dupa ce masina i-a ars in incendiu. Persoana care asigura paza statea intr-o rulota situata la circa 30 de metri de cladire si nu ar fi avut cum ca de la sursa sa de incalzire, sa spunem, sa se propage vreo scanteie la furajele care erau depozitate tocmai in podul fermei, in interior.

acum 74 luni (24 Nov 2016)

Incendiile care au semanat spaima printre locuitorii orasului Murgeni au vizat in special oameni de afaceri, dar si politisti, culminand cu incendierea autoturismului sefului Politiei orasului, comisar-sef Danut Ciobanu, inlocuit din functie la o luna dupa ce masina i-a ars in incendiu. Cladirea, care adapostea peste 60 de vite, porci si sute de pasari, era situata la iesirea din oras si nu era racordata la curent electric. Incendiul a fost observat in jurul orei 19.30 de barbatul care avea grija de animale. La fata locului s-au deplasat pomprieri de la Barlad si Murgeni, insa in momentul sosirii acestuia focul era generalizat la intregul acoperis. 53 de vaci, majoritatea gestante, cinci porci, zeci de pasari si 50 de tone de furaje au ars.

"Despre scurtcircuit electric nu poate fi vorba, deoarece cladirea nu este racordata la reteaua de alimentare cu energie electrica. Persoana care asigura paza statea intr-o rulota situata la circa 30 de metri de cladire si nu ar fi avut cum ca de la sursa sa de incalzire, sa spunem, sa se propage vreo scanteie la furajele care erau depozitate tocmai in podul fermei, in interior. Prin urmare, cauza este in curs de stabilire, nefiind exclusa varianta ca cineva sa fi provocat incendiul, adica vorbim de o mana criminala", a declarat capitanul Petre Iftene, purtatorul de cuvand al ISU Vaslui.

Dupa incendiu devastator din 11 noiembrie, prefectul judetului Vaslui a intervenit public, solicitand lamuriri Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. "Prefectul Isabel Bogdan va urmari cu atentie si indeaproape acest caz, asteptand finalizarea anchetei de catre politisti", a precizat purtatorul de cuvant al Prefecturii Vaslui. Desi incendiile s-au tinut lant, iar localnicii au sustinut constant ca sunt victimele romilor din oras (2.000 din cei 7.600 locuitori), autoritatile locale si cele judetene au sugerat ca nu ar exista o legatura ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro