Regizorul Thomas Ostermeier: "Sentimentele raman dincolo de sex, dincolo de faptul ca putem schimba partenerii" VIDEO

Regizorul Thomas Ostermeier:

Casatoria Mariei Brown, regia Thomas Ostermeier Spectacolul "Casatoria Mariei Brown" se va juca si marti seara, la Redal Expo, de la ora 20.00, la Sibiu, in cadrul Festivalului International de Teatru (FITS 2016) Text de: Rainer Werner Fassbinder Regia: Thomas Ostermeier Scenariu: Peter Marthesheimer, Pea Frohlich Scenografie: Nina Wetzel Costume: Ulrike Gutbrod, Nina Wetzel Video: Sebastien Dupouey Muzica: Nils Ostendorf Dramaturgie: Julia Lochte, Florian Borchmeyer In distributie: Thomas Bading, Robert Beyer, Moritz Gottwald, Ursina Lardi, Sebastian Schwarz Conferinta si lansare cartii "Teatrul si frica", de Thomas Ostermeier Dupa conferinta de la Habitus, Thomas Ostermeier a acordat autografe pe volumul sau, Teatrul si frica, publicat la Editura Nemira, din care adevarul.ro reda cateva fragmente.

acum 97 luni (14 Jun 2016)

Un film celebru, "Casatoria Mariei Brown", a fost realizat de regizorul Rainer Werner Fassbinder in 1979. Regizorul germanThomas Ostermeier a declarat, marti dimineata, la conferinta sustinuta alaturi de teatrologul George Banu, la Centrul Habitus din Sibiu, ca nu a vazut filmul in momentul in care a realizat spectacolul la compania Shaubuhne din Berlin.

"Eu eram indragostit in acel moment de o femeie, care a ales sa traiasca departe de mine, in alta tara.

"Sentimentele raman dincolo de sex, dincolo de faptul ca poti schimba partenerii.

In film si in spectacol, personajele Hermann si Maria Braun se casatoresc in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o primarie care tocmai a fost lovita de o bomba. Ea invata legile de baza ale economiei in anii de prosperitate ai nou-infiintatei Republici Germane, si crede ca isi are viata emotionala sub control, care, insa, e dictata de regulile economice, o greseala pentru care va plati scump.

"Casatoria Mariei Braun", al 38-lea film regizat de Fassbinder in scurta sa viata, e prima parte a trilogiei Republicii Federale a Germaniei (dupa "Lola" si "Secretul Veronikai Voss"), si se afla in centrul confruntarii lui Fassbinder cu miturile fundamentale ale Republicii Federale. Protagonista Maria este interpretata de Hanna Schygulla, al carei mariaj cu soldatul Hermann nu s-a implinit, datorita evenimentelor din Al Doilea Razboi Mondial si a incarcerarii acestuia dupa razboi.

Casatoria Mariei Brown, regia Thomas Ostermeier

Spectacolul "Casatoria Mariei Brown" se va juca si marti seara, la Redal Expo, de la ora 20.00, la Sibiu, in cadrul Festivalului International de Teatru (FITS 2016)

Text de: Rainer Werner Fassbinder

Regia: Thomas Ostermeier Scenariu: Peter Marthesheimer, Pea Frohlich Scenografie: Nina Wetzel Costume: Ulrike Gutbrod, Nina Wetzel ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro