Regizorul Roman Polanski: Nu cred ca cinema-ul este in pericol. Cred ca oamenii vor continua sa mearga in sali pentru a participa la o experienta in care sunt implicati si altii

Regizorul laureat al premiului Oscar Roman Polanski a declarat, la Cannes, ca nu crede ca salile de cinema sunt in pericol, el afirmand sambata ca "publicul doreste sa impartaseasca experiente precum cele din teatrele grecesti sau circurile romane" si nu sunt cu totul "cuceriti" de servicii precum Netflix, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

acum 37 luni (27 May 2017)

Regizorul laureat al premiului Oscar Roman Polanski a declarat, la Cannes, ca nu crede ca salile de cinema sunt in pericol, el afirmand sambata ca "publicul doreste sa impartaseasca experiente precum cele din teatrele grecesti sau circurile romane" si nu sunt cu totul "cuceriti" de servicii precum Netflix, relateaza AFP, potrivit Agerpres. Cred ca oamenii vor continua sa mearga in sali, nu pentru ca sunetul este mai bun, proiectia de mai buna calitate sau fotoliul mai confortabil ca acasa.

Ei merg la cinema pentru a participa la o experienta in care sunt implicati si altii: este un lucru la fel de vechi ca omenirea, dupa teatrele grecesti sau circurile romane. Este acelasi lucru ca si in cazul salilor de cinema", a spus regizorul in cadrul unei conferinte de presa, starnind rasete.

Netflix, serviciu video pe internet, a anuntat ca nu va prezenta in salile de cinema "Okja" si "The Meyerowitz Stories", doua dintre filmele selectionate in selectia oficiala a celei de a 70-a editii a Festivalului de la Cannes, refuzand sa astepte cei trei ani impusi de legea franceza pentru a putea prezenta filmele pe platforma sa. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro