Regizorul Radu Afrim: trei spectacole reprezentate la Sibiu in luna ianuarie

Regizorul Radu Afrim: trei spectacole reprezentate la Sibiu in luna ianuarie

Dupa premiera din 2014 de la Sectia Germana a Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu (TNRS), "Tattoo", regizorul Radu Afrim a continuat lucrul la Nationalul sibian, cu actorii Sectiei Romane. "Sunt convins ca si aceste doua spectacole pe care le vom prezenta in avanpremiera peste cateva zile vor fi la fel de provocatoare, pentru ca intra in aceeasi zona de cercetare, facand de asemenea legatura intre actorii teatrului si tinerii actori de la scoala de teatru pe care am fondat-o la Sibiu. Spectacolele lui Radu Afrim la Teatrul National Radu Stanca Foto: Adi Bulboaca Marti, 13 ianuarie 2015, ora 19:00 la sala Teatrului National Radu Stanca Sibiu Sectia Germana - spectacol cu traducere in limba romana TATTOO de Igor Bauersima si Rejane Desvignes REGIA: Radu Afrim;

acum 81 luni (4 Jan 2015)

Dupa premiera din 2014 de la Sectia Germana a Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu (TNRS), "Tattoo", regizorul Radu Afrim a continuat lucrul la Nationalul sibian, cu actorii Sectiei Romane. Echipa artistica a celor doua spectacole este completata in mod stralucit de scenograful Dragos Buhagiar si de coregrafa Andrea Gavriliu.

In aceasta luna, la Sibiu, vor fi reprezentate: pe 13 ianuarie, "Tattoo" , pe 17 ianuarie, "Girafe", pe 18 ianuarie, "Bizoni".

In 2014, la Sectia Germana de la TNRS, "Tattoo", in regia lui Radu Afrim, a fost considerat un spectacol revolutionar pentru Nationalul sibian.

"Sunt convins ca si aceste doua spectacole pe care le vom prezenta in avanpremiera peste cateva zile vor fi la fel de provocatoare, pentru ca intra in aceeasi zona de cercetare, facand de asemenea legatura intre actorii teatrului si tinerii actori de la scoala de teatru pe care am fondat-o la Sibiu. Prezenta lui Radu Afrim la Sibiu in ultimele saptamani a fost benefica si pentru maturizarea spectacolului "Tattoo", bucuria si independenta de joc a actorilor devenind tot mai vizibile cu fiecare reprezentatie", a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu.

Pentru Radu Afrim, decizia de a monta doua spectacole in acelasi timp, "Girafe" , Fabula urbana #1 si "Bizoni", Fabula urbana #2, a fost un pariu cu sine si o provocare.

"Pentru ca in "Bizoni", spectacolul pe care m-am gandit sa-l montez initial, toti actorii sunt foarte tineri, mi-am dorit sa mai fac un spectacol, ca sa pot lucra si cu trupa matura a teatrului. Pe parcursul repetitiilor, am introdus tinerii actori si in a doua piesa, iar actorii consacrati ai teatrului au fost de acord sa aiba aparitii in prima, fiecare si-a construit astfel propria individualitate pe baza improvizatiei. A fost un workshop permanent, multa munca in timp foarte scurt, pentru a ajunge la perfo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro