Regizorul Quentin Tarantino si-a anuntat retragerea: Succes ar insemna sa fiu considerat un mare artist

Tarantino, care a regizat şi a scris scenariile pentru opt filme, a mai spus că este mulţumit de cariera lui şi că ii face plăcere să creeze proiecte de la zero şi apoi să le urmărească in procesul de dezvoltare.

acum 83 luni (4 Nov 2016)

Regizorul Quentin Tarantino a anunțat, joi, la San Diego, că intenționează să se retragă din activitate după ce va realiza al zecelea film din carieră, informează Variety, potrivit News.ro.

Tarantino, care a regizat şi a scris scenariile pentru opt filme, a mai spus că este mulţumit de cariera lui şi că ii face plăcere să creeze proiecte de la zero şi apoi să le urmărească in procesul de dezvoltare. "Imi dă o satisfacţie incredibilă să mă uit in urmă şi să mă gandesc că a existat un moment in care eram cu un stilou in mană, aşezat la o masă, in faţa unei foi goale", a spus Tarantino. Şi, mergand mai departe, voi fi avand succes dacă voi fi considerat un mare artist, nu doar un mare regizor", a mai spus Quentin Tarantino.

Quentin Tarantino, născut pe 27 martie 1963, este un regizor, scenarist, producător şi actor american. Opera lui Tarantino denotă o cunoaştere enciclopedică a artei cinematografice, iar stilul lui se remarcă printr-o naraţiune postmodernistă şi nonlineară, dialoguri elaborate, adeoseori punctate cu referiri la cultura populară, dar mai ales prin scene profund estetice, dar de o violenţă extremă, inspirate din filme de "categorie B", de arte marţiale şi cele incluse in categoria "western spaghetti".

Quentin Tarantino a creat pelicule care au marcat cinematografia actuală, precum "Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele două pelicule din seria "Kill Bill", "Inglorious Basterds" şi "Django Unchained".

Cineastul american a caştigat două premii Oscar, două Globuri de Aur, două premii BAFTA şi prestigiosul trofeu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro