Regizorul filmului "Un pas in urma serafimilor": "Nu am primit aprobare sa filmam in bisericile din Moldova si Muntenia"

Regizorul filmului

Sala de la Cinema Victoria s-a umplut duminica seara cu sute de spectatori dornici sa urmareasca primul film al lui Daniel Sandu destinat marilor ecrane: "Un pas in urma serafimilor". Cantitatea de adevar din acest film este undeva la 80%, iar restul de 20% este fictiune", a spus regizorul, originar din Piatra Neamt.

acum 72 luni (9 Oct 2017)

Sala de la Cinema Victoria s-a umplut duminica seara cu sute de spectatori dornici sa urmareasca primul film al lui Daniel Sandu destinat marilor ecrane: "Un pas in urma serafimilor". Astfel, regizorul Daniel Sandu si actorii Stefan Iancu si Stefan Mihai au raspuns zecilor de intrebari adresate dupa proiectia peliculei care are mai bine de doua ore.

Cele mai multe curiozitati ale spectatorilor au vizat modul in care regizorul a filtrat si proiectat cei cinci ani petrecuti de el intr-un seminar ortodox din Roman. Pelicula prezinta aceasta perioada din viata regizorului, iar potrivit acestuia, 80% din intamplarile prezentate in film sunt reale, insa numele personajelor principale au fost schimbate, iar unele evenimente "condensate". Cantitatea de adevar din acest film este undeva la 80%, iar restul de 20% este fictiune", a spus regizorul, originar din Piatra Neamt. Daniel Sandu a decis dupa cei cinci ani de seminar sa renunte la "misiunea de preot" si sa devina "povestitor", semnand in 2017 primul sau lungmetraj.

Intrebat daca a primit reactii din partea Bisericii Ortodoxe dupa proiectii, regizorul a mentionat: "Nu am primit un raspuns oficial din partea Bisericii, pe de alta parte nici nu l-am solicitat. In schimb, au aparut in spatiul virtual destule fete bisericesti, cu influenta, in special la tineri, care s-au apucat sa critice filmul cu doua saptamani inainte de lansare. Din punctul meu de vedere, parerea unor oameni care nu au vazut filmul este nula.

In ceea ce priveste modul in care au decurs filmarile in lacasurile de cult, Daniel Sandu a precizat ca a solicitat aprobare pentru a filma in biserici, insa: "Nu am primit aprobare sa filmam in biserici din Moldova si Muntenia. Acele slujbe din film erau regizate, noi am accesat acele locatii pentru un interval de cateva ore, am filmat, am avut contracte pentru aceste servicii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro