Regizorul filmului "Un pas in urma serafimilor": "Ca sa pot da socoteala unui preot superior, trebuie sa ma cucereasca prin niste valori"

Regizorul filmului

"Un pas in urma serafimilor" a fost desemnat la Gala Premiilor Gopo, cel mai bun fim, filmul cu cel mai bun scenariu, respectiv cel mai bun film de debut, iar Daniel Sandu, cel mai bun regizor. Auzise de Ada Solomon si de ambitia sa de a cauta tinere talente, de a face filme de debut, asa ca a incercat sa dea de ea, sa ii gaseasca numarul de telefon. Gabriel, interpretat de Stefan Iancu Parcursul personajului Gabriel versus parcursul real Daniel Sandu si Gabriel, personajul interpretat de Stefan Iancu, au un parcurs destul de asemanator, diferenta fiind insa ca, in realitate, regizorul de astazi, nu a dat nicio informatie, nu a devenit tradator. Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik Permisiunea de a filma in biserica Legat de locatiile in care au filmat "Un pas in urma serafimilor", Daniel Sandu a punctat ca nu au primit acordul de a filma in nicio biserica din Muntenia sau Moldova.

acum 71 luni (2 Apr 2018)

"Un pas in urma serafimilor" a fost desemnat la Gala Premiilor Gopo, cel mai bun fim, filmul cu cel mai bun scenariu, respectiv cel mai bun film de debut, iar Daniel Sandu, cel mai bun regizor. De asemenea, actorii Vlad Ivanov, Stefan Iancu si Ali Amir au primit premiile pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, pentru tanara speranta si pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Regizorul Daniel Sandu (40 de ani) a explicat ca, in ceea ce priveste sansa de a castiga atatea premii Gopo, nu se astepta, fiind sigur insa de premiile pe care le-au primit actorii Vlad Ivanov, Stefan Iancu, respectiv George Dascalescu pentru imagine. Intrebat ce au insemnat cei 13 ani care au trecut de la acesta pana la aparitia pe marile ecrane a filmului, regizorul a explicat ca au venit cu bune si cu rele.

"Chestiile bune inseamna cu eu am evoluat ca persoana si ca scenarist in aceasta perioada...", a spus Daniel Sandu.

I-a fost dificil sa se raporteze, din punct de vedere regizoral, la varsta pe care o avea cand a scris scenariul, insa, in acelasi timp, avantajul era ca in aceasta perioada, a acumulat suficienta experienta pentru a spune povestea asa cum isi dorea.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Intalnirea cu Ada Solomon, un pas decisiv

Lucrurile au inceput sa se miste mai repede cand, in 2007, Ada Solomon (foto: dreapta) a preluat proiectul "Un pas in urma serafimilor".

Inainte de a o cunoaste, Sandu lucra in Pro Tv si incercase deja sa le plaseze scenariul celor de acolo, insa aceia erau orientati spre un film mult mai comericial decat ceea ce isi dorea el sa faca. Auzise de Ada Solomon si de ambitia sa de a cauta tinere talente, de a face filme de debut, asa ca a incercat sa dea de ea, sa ii gaseasca numarul de telefon.

Intreruperea Galei Gopo, un gest penibil, specific TVR-ului

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro