Registrul Matricol Unic, restanta de la Ponta. Patru ani intarziere fata de termenul prevazut de lege

Datele furnizate de toate universitatile, fie de stat sau particulare, pot fi vizualizate pe o singura platforma online, pusa de la punct de Ministerul Educatiei. "Sistemul informatic RMU, gazduit de platforma https://rei.gov.ro/, este functional, flexibil si accesibil si se afla in plin proces de operationalizare, in sensul incarcarii acestuia cu informatii furnizate de universitatile de stat si particulare din Romania, acreditate ori autorizate sa functioneze provizoriu", se arata in raspunsul ministerului.

acum 78 luni (23 Aug 2017)

Datele furnizate de toate universitatile, fie de stat sau particulare, pot fi vizualizate pe o singura platforma online, pusa de la punct de Ministerul Educatiei.

Obligativitatea ca toate institutiile de invatamant superior sa furnizeze datele privind cifrele de scolarizare din toti anii de studiu, precum si licenta, master si doctorat catre o platforma unica la nivel national este stipulata de Legea Educatiei Nationale din 2011.

De atunci, nimic nu s-a intamplat in acest sens si, intre timp, au mai fost guvernele Ciolos si Grindeanu, insa abia acum lucrurile au inceput sa se mai miste, dupa cum reiese dintr-un raspuns transmis de Ministerul Educatiei la solicitarea "Romaniei libere".

Inca nu au fost incarcate toate datele

Pentru punerea in practica a Registrului Matricol Unic a fost insarcinata o structura cu nume pompos din coordonarea Ministerului Educatiei, si anume Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii si Inovarii (UEFISCDI). "Sistemul informatic RMU, gazduit de platforma https://rei.gov.ro/, este functional, flexibil si accesibil si se afla in plin proces de operationalizare, in sensul incarcarii acestuia cu informatii furnizate de universitatile de stat si particulare din Romania, acreditate ori autorizate sa functioneze provizoriu", se arata in raspunsul ministerului.

Citeste textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro