"Regina Serelor", condamnata la 10 ani de inchisoare si la despagubiri civile de aproximativ 20 de milioane de lei

Maria Schutz a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru pentru trei infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si doua infractiuni de bancruta frauduloasa, in forma continuata, Corneliu Popa, fost director general al Agentiei Domeniilor Statului (A.D.S) este acuzat de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, iar Mihai Ciobanu, fostul director al Directiei Urmarire Contracte din cadrul Agentiei Domeniilor Statului (A.D.S) - pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, iar Ion Dascalu, asociat la S.C.

acum 94 luni (10 Aug 2015)

Maria Schutz, Ion Dascalu, fostul director din cadrul Agentiei Domeniilor Statului, Corneliu Popa, dar si seful Directiei Urmarie Contracte, Mihai Ciobanu, sunt acuzati de o frauda de 13 milioane de euro. Procurorii DNA au stabilit in anul 2007, ca Maria Schutz, manager al mai multor societati agricole din judetele Dolj, Bihor si Brasov, cu sprijinul lui Popa Corneliu si Ciobanu Mihai, a indus in eroare Agentia Domeniilor Statului cu ocazia incheierii si derularii contractelor de privatizare a societatilor comerciale ORSER SA Oradea si SERE CODLEA SA Brasov. Fiind ajutata de inculpatul Dascalu Ion, inculpata Schutz Maria a determinat conducerea celor doua firme scoase la privatizare sa inregistreze cheltuieli si servicii fictive, situatie de natura sa duca la declararea starii de insolventa", se arata in comunicatul DNA in anul 2007.

Maria Schutz a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru pentru trei infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si doua infractiuni de bancruta frauduloasa, in forma continuata, Corneliu Popa, fost director general al Agentiei Domeniilor Statului (A.D.S) este acuzat de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, iar Mihai Ciobanu, fostul director al Directiei Urmarire Contracte din cadrul Agentiei Domeniilor Statului (A.D.S) - pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, iar Ion Dascalu, asociat la S.C. Magistratii Curtii de Apel Oradea au admis apelurile declare de inculpati si au trimis dosarul la rejudecare la instanta.

Magistratii Tribunalului Bihor au condamnat-o pe Maria Schutz la 10 ani de inchisoare cu executare, iar Corneliu Popa si Mihai Ciobanu au primit cate 6 ani de inchisoare.

Maria Schutz a candidat pentru un post de senator de Dolj la alegerile parlamentare din anul 2012 din partea PP-DD. Instanta a dispus ca inculpatii sa plateasca despagubiri civile de aproximativ ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro