Regina s-a intors pentru totdeauna acasa

Regina s-a intors pentru totdeauna acasa

Funeraliile Reginei Ana au inceput, ieri, pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, odata cu repatrierea trupului neinsufletit al Majestatii Sale, si vor dura pana sambata, cand Regina va fi inmormantata la Curtea de Arges. Foto Imagini de la aducerea in tara a trupului neinsufletit al Reginei Ana Ceremonia religioasa, oficiata de preotii catolici Cu toate ca la ceremonie au participat si ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, slujba religioasa de pe Aeoportul Otopeni a fost oficiata de monseniorul Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic. - La ora 11.30, sicriul va fi asezat in masina mortuara si, pana la ora 12.00, cortegiul va merge cu viteza redusa pe traseul Piata Palatului Regal - Bulevardul Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf.

acum 53 luni (9 Aug 2016)

Funeraliile Reginei Ana au inceput, ieri, pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, odata cu repatrierea trupului neinsufletit al Majestatii Sale, si vor dura pana sambata, cand Regina va fi inmormantata la Curtea de Arges.

Sicriul a fost adus cu un avion al TAROM, care a sosit pe Otopeni in jurul orei 15.00 si a fost garat chiar in fata intrarii de la salonul oficial al aeoportului. Aici a fost amenajat un spatiu de ceremonie in care s-au instalat aproape o suta de ziaristi, ierarhi ai Bisericii Catolice si ai Bisericii Ortodoxe, ostasi din Garda Nationala si membrii Casei Regale.

Cu toate ca statul roman a decretat doliu national in ziua de 13 august, cand va avea loc inmormantarea Reginei Ana, nu a pus la dispozitie si un avion special pentru aducerea in tara a sicriului cu trupul neinsufletit. Acesta a fost repatriat cu o cursa de linie Geneva - Bucuresti, asa ca dupa aterizarea acesteia s-au facut mai intai procedurile de coborare a pasagerilor. Abia dupa ce acestia s-au imbarcat in autobuzul care i-a preluat de pe pista, fotografiind cu telefoanele mobile oficialitatile care asteptau sa ia parte la ceremonie, ostasii din Garda Nationala s-au indreptat spre avion in pas de defilare.

Ostasii au scos sicriul din cala avionului si l-au acoperit cu un drapel tricolor cu insemnele regale, dupa care l-au ridicat pe umeri si l-au depus in zona special amenajata din fata salonului oficial al Aeroportului Otopeni. Foto Imagini de la aducerea in tara a trupului neinsufletit al Reginei Ana

Ceremonia religioasa, oficiata de preotii catolici

Cu toate ca la ceremonie au participat si ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, slujba religioasa de pe Aeoportul Otopeni a fost oficiata de monseniorul Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic. La ceremonie au participat patru dintre cele cinci fiice ale Reginei: Principesa Margareta, insotita de Principele Radu, Principesa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro