Regina Maria si iubirea ei secreta pentru aventurierul Joe Boyle: "Am plecat. Nu ma lasa sa devin o fantoma in viata ta"

Regina Maria si iubirea ei secreta pentru aventurierul Joe Boyle:

Boyle a fost supranumit "Salvatorul Romaniei" dupa ce a ajutat la evadarea a 60 de prizonieri romani tinuti ostateci la Sevastopol si dupa ce a contribuit la recuperarea unei parti din Tezaurul Romanesc de la Moscova. Retrasa la Cotofanesti, regina nota despre vizita lui Boyle: "Eram pe punctul de a ma aseza la masa, cind auzii un uruit de masina, o voce grava, barbateasca acompaniata de o calcatura apasata pe scarile de lemn. Intre cei doi existau dispute si contre pe teme de politica si de familie, aventura principelui Carol si casatoria cu Zizi Lambrino de la Odessa fiind un astfel de subiect fierbinte.

acum 85 luni (21 Dec 2015)

Colonelul Joe Boyle, un aventurier canadian sarmant si romantic, a fost iubirea secreta a Reginei Maria. Viata lui Boyle s-a legat de Romania vreme de sase ani, de la inceputul Primului Razboi Mondial, pana in 1922, anul disparitiei sale premature. Legatura sa cu Romania a insemnat o relatie afectiva puternica cu frumoasa Missy, regina adorata de romani. Boyle a fost supranumit "Salvatorul Romaniei" dupa ce a ajutat la evadarea a 60 de prizonieri romani tinuti ostateci la Sevastopol si dupa ce a contribuit la recuperarea unei parti din Tezaurul Romanesc de la Moscova. I s-a spus si "Salvatorul reginei", dupa ce a ramas ultimul membru al misiunii militare a Antantei in Romania, stand pe peronul de la Iasi s-o protejeze pe regina Maria. Joe Boyle s-a nascut la Toronto pe la 6 noiembrie 1867, iar destinul sau a stat sub semnul aventurii. A infiintat la New York o companie de transporturi, a fost sponsorul unui celebru boxer american. La data izbucinii Primului Razboi Mondial a pus bazele unei unitati de mitraliere, el insuti detinand gradul de colonel. Intalnirea cu colonelul canadian care avea o reputatie de om curajos si destoinic si un aspect de barbat cuceritor n-a lasat-o indiferenta pe regina. "Cioplit in atlet, aratos si simpatic, cu un cap de consul roman, cu fata rasa si parlita de soare, cu niste ochi negri fulgeratori, Boyle se infatisa ca un mascul... caruia putine erau in stare sa-i reziste" este descrierea facuta de Argetoianu in memoriile sale despre canadianul Boyle. De la Iasi, Boyle a plecat la Odessa cu misiunea de a salva 60 de prizonieri romani tinuti captivi. A negociat un schimb de prizonieri si, in final, a reusit sa fure vasul cu ostatici si sa-l aduca la Sulina pe 1 aprilie 1918. Aventura sa i-a sporit renumele de erou si admiratia reginei Maria. Retrasa la Cotofanesti, regina nota despre vizita lui Boyle: "Eram pe punctul de a ma aseza la masa, cind auzii un uruit de masina, o voce grava, barbateasca acompaniata de o calcatura apasata pe scar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro