Regele Mihai s-a intors acasa pentru totdeauna. "Monarhia salveaza Romania"

Regele Mihai s-a intors acasa pentru totdeauna.

Sicriul cu trupul neinsufletit al ultimului monarh al Romaniei a fost depus, miercuri seara, in Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va ramane pana sambata, ziua in care va avea loc inmormantarea, la noua catedrala Episcopala de la Curtea de Arges. Aproximativ 200 de militari ai Fortelor Terestre (Batalionul 33 Vanatori de Munte si Brigada 2 Vanatori de Munte) si ai Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul" vor asigura Garda de Onoare si muzica militara, iar 50 de militari cu cinci tunuri de calibrul 76 mm vor executa 21 de salve de tun. Procesiune cu afet de tun Sicriul cu trupul neinsufletit al fostului suveran va fi dus de la Palatul Regal la Patriarhie pe un afet de tun, la fel ca inaintasii sai care au condus Armata Romana. Oficiali romani, la catafalcul Regelui Mihai In ultimul sau popas la Castelul Peles, Regele Mihai a fost intampinat de Garda de Onoare formata din 60 de militari din cadrul Batalionului 21 Vanatori de munte Predeal.

acum 53 luni (14 Dec 2017)

UPDATE 20.18 Cortegiul funerar a ajuns in Piata Palatului Regal, unde a fost intampinat cu aplauze. S-a scandat "Monarhia salveaza Romania"

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost depus in Sala Tronului a Palatului Regal, unde Majestatea Sa a depus juramantul la varsta de 19 ani. Sute de persoane au asteptat pe traseu, iar la Palatul Regal peste 1.000 de persoane au aplaudat.

Cortegiul funerar a trecut pe sub Arcul de Triumf , fiind intampinat pe traseu de sute de bucuresteni. Peste 1.000 de persoane, unele cu drapele tricolore, au asteptat la Palatul Regal sosirea cortegiului.

Dupa depunerea sicriului in Sala Tronului, a avut loc ceremonie privata, pana la miezul noptii cei prezenti putand merge la catafalcul Regelui pentru a se reculege- VIDEO.

FOTO Dorin Constanda

La aproape 70 de ani de cand a fost silit sa abdice, Regele Mihai I s-a intors pentru totdeauna in tara. Sicriul cu trupul neinsufletit al ultimului monarh al Romaniei a fost depus, miercuri seara, in Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va ramane pana sambata, ziua in care va avea loc inmormantarea, la noua catedrala Episcopala de la Curtea de Arges. Romanii care vor dori sa-si ia ramas bun de la Majestatea Sa vor putea face asta pana vineri. Oamenii sunt rugati sa nu fie insotiti de copii mai mici de 7 ani si sa aiba o tinuta corespunzatoare.

Cortegiul funerar al Regelui Mihai a plecat de la Castelul Peles. Sicriul, depus la Palatul Regal

Programul oficial al funeraliilor

Sambata, la ora 10.25, va fi oficiat un scurt serviciu religios in Sala Tronului de la Palatul Regal, dupa care, la ora 11.00, sicriul va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal. Foto Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a fost depus la Palatul Regal din Bucuresti

La ora 11.10, cortegiul funera... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro