Regele Mihai ramane dator la ANAF. Reactia Casei Regale

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea depusă de regele Mihai prin care acesta contesta obligaţiile fiscale către bugetul de stat, stabilite de ANAF in cuantum de 4, 1 milioane de lei. Citeşte şi Regele Mihai cere să fie scutit de taxe pentru domeniul de la Săvarșin In luna mai, ANAF a publicat lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, printre acestea regăsindu-se şi regele Mihai, cu datorii totale la bugetul de stat de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligaţii fiscale principale şi 2,108 milioane lei obligaţii fiscale accesorii.

acum 50 luni (24 Jun 2016)

Directorul Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai, Ion Tucă, a afirmat vineri că, deşi a fost achitată suma cerută de ANAF, regele va dovedi in instanţă că aceasta nu trebuia solicitată iar ANAF va plăti dobanzi. - ANAF) vor fi obligaţi de către instanţă să restituie sumele, trebuie să se gandească şi la dobanzile pe care trebuie să le achite Majestăţii Sale Regele", a declarat Tucă pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, regele Mihai a cerut de la ANAF in data de 10 iunie suma care este pretinsă de organele fiscale pentru a face plata intregii sume, care a fost achitată integral in aceeaşi zi, plătindu-se 4.042.348 de lei. El a precizat că "după aceea s-a mai primit de la ANAF, probabil prin refacerea unor calcule, "o sumă infimă care ar fi de regularizat".

"Cert este că doamna judecător a decis că se respinge suspendarea executării sumei constituită ca şi diferenţă de plată, pe care noi n-o recunoaştem ca fiind datorată, şi este deschis un proces pe rol pentru a demonstra că sumele, chiar dacă sunt achitate de Majestatea Sa Regele, nu sunt datorate ANAF. "Practic, prin plata pe care noi am efectuat-o, de bună credinţă, am vrut să arătăm că avem un comportament civic şi ne supunem acestei dorinţe a ANAF de a face plata, chiar dacă nu este datorată.

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea depusă de regele Mihai prin care acesta contesta obligaţiile fiscale către bugetul de stat, stabilite de ANAF in cuantum de 4, 1 milioane de lei.

Regele Mihai a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti prin care contesta obligaţiile fiscale către bugetul de stat. Dispune restituirea cauţiunii consemnate in cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr.

Citeşte şi Regele Mihai cere să fie scutit de taxe pentru domeniul de la Săvarșin

In luna mai, ANAF a publicat lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, printre aceste... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro