Regele Mihai e bolnav de cancer si se retrage din viata publica. Principesa Margareta preia atributiile regale

Regele Mihai e bolnav de cancer si se retrage din viata publica. Principesa Margareta preia atributiile regale

Maiestatea Sa Regele Mihai s-a despartit pentru prima data de poporul roman in decembrie 1947, silit de comunisti. La scurt timp dupa anuntul Consiliului Regal, fostul principe Nicolae, al carui titlu nobiliar a fost retras de Regele Mihai in urma cu doar cateva luni, si-a schimbat fotografia de profil de pe pagina de Facebook cu una in care apare alaturi de bunicul sau. Citeste continuarea in articolul Liviu Mihaiu, dupa retragerea Regelui Mihai: "Nu vom mai putea avea speranta ca nedreptatea facuta cu pistolul rusesc pe masa, in 1944, va fi indreptata" Suferinta de pe chipul Regelui Mihai, in ultimele fotografii alaturi de Regina Ana, facute cu putin timp inainte de a-si anunta cumplita boala si retragerea Casa Regala a facut publice, pe blogul sau, ultimele fotografii cu Regele Mihai si Regina Ana realizate in luna ianuarie, in Elvetia. Citeste continuarea in articolul Reactii politice la diagnosticul Regelui Despre Consiliul Regal Consiliul Regal a fost reinfiintat de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 in Aubonne, Elvetia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care sa ajute, "prin sfaturile si rezolutiile lui, Seful Familiei Regale in deciziile sale curente sau de importanta istorica, juridica, economico-financiara, politica si dinastica" (Articolul 2 din Decret).

acum 98 luni (2 Mar 2016)

Maiestatea Sa Regele Mihai s-a despartit pentru prima data de poporul roman in decembrie 1947, silit de comunisti. A doua oara ieri, silit de cancer

Casa Regala a Romaniei a anuntat ca Regele Mihai, in varsta de 94 de ani, a fost diagnosticat cu o forma grava de cancer. "Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale. Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere", a anuntat, din Elvetia, Andrew Popper, seful Casei Majestatii Sale. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern.

Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei"

,se arata intr-un mesaj semnat de insusi Regele Mihai.

Daca privim cu atentie semnatura Maiestatii Sale - aproape indescifrabila - si o comparam cu semnaturile care apar in alte acte regale, putem intui starea de sanatate a Regelui.

Mesajul Regelui Mihai si semnatura olografa Reactia fostului Principe Nicolae la vestea ca regele Mihai se retrage din cauza bolii: "Nihil Sine Deo!"

La scurt timp dupa anuntul Consiliului Regal, fostul principe Nicolae, al carui titlu nobiliar a fost retras de Regele Mihai in urma cu doar cateva luni, si-a schimbat fotografia de profil de pe pagina de Facebook cu una in care apare alaturi de bunicul sau. (Nimic fara Dumnezeu!)" este mesajul care insoteste fotografia si care reprezinta deviza Casei Regale.Ulterior, Nicolae a revenit, pe pagina sa de Facebook, cu un mesaj de incurajare.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro