Regele Mihai a fost citat ca parat la tribunal in ziua in care zeci de mii de romani ii prezinta ultimele omagii. Detaliile unui demers juridic scandalos

Regele Mihai a fost citat ca parat la tribunal in ziua in care zeci de mii de romani ii prezinta ultimele omagii. Detaliile unui demers juridic scandalos

Judecatorii au decis ca, in cazul lui Faur, a fost incalcat articolul 3 al Conventiei europene cu privire la conditiile de detentie, obligand statul roman sa-i plateasca daune in valoare de 3.900 de euro, in termen de trei luni. Mai puteti citi: ANALIZA Bani cheltuiti degeaba cu puscariasii reclamagii: de la dusul prea departe de camera, la calitatea painii De ce la ceremonia de ramas bun a Regelui Mihai a fost folosita copia Coroanei de Otel a Romaniei, si nu originalul.

acum 84 luni (15 Dec 2017)

Un infractor condamnat pentru pedofilie si inchis la Penitenciarul Arad l-a dat in judecata pe Regele Mihai, iar oficialii Tribunalului Arad au stabilit pentru vineri, 15 decembrie, termen in proces.

Nistor Isai Faur, procesoman cunoscut - cu peste 1.000 de procese intentate din motive absurde, l-a chemat in judecata pe Regele Mihai intr-un dosar de contencios administrativ si fiscal.

Reclamantul a dat in judecata Casa Regala si pe Regele Mihai pe 10 octombrie 2017 deoarece ar fi fost nemultumit de raspunsul pe care l-a primit la o petitie. In raspunsul primit de la Casa Regala i s-a spus ca Majestatea s-a retras din viata publica si nu il poate ajuta.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Arad, Virgiliu Flavius Bradin, explica de ce s-a stabilit termen in proces, desi Regele Mihai se afla pe catafalc: "Dosarul este inca pe rol fiindca dispozitile procedurale prevad ca doar la termenul de judecata (n.r. A dat Statul Roman in judecata si a cerut despagubiri morale pentru conditiile de detentie improprii din penitenciarele Arad si Timisoara. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronuntat in favoarea detinutului si a decis ca Faur sa fie despagubit cu suma de 3.900 de euro. A sustinut in plangeri ca, in ambele unitati de detentie (Arad si Timisoara), a fost introdus in celule supraaglomerate si ca, desi este nefumator, a fost nevoit sa imparta celula cu fumatori. A depus mai multe plangeri in acest sens, sustinand ca a avut probleme de sanatate din cauza fumului inhalat de la ceilalti detinuti. Printr-o decizie a Judecatoriei Arad, din data de 12 aprilie 2005, instanta a admis una dintre cereri si a decis plasarea condamnatului intr-o celula de nefumatori.

Curtea de Apel Timisoara s-a pronuntat in data de 21 iunie 2016 cu privire la acest caz, hotarand ca, in penitenciarul din Timisoara, Faur a fost detinut intr-un spatiu limitat si ca nu a existat o separare a fuma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro