Regele african cu 100 de neveste: Abumbi II si greaua mostenire lasata de inaintasi

Regele african cu 100 de neveste: Abumbi II si greaua mostenire lasata de inaintasi

Pe de alta parte, liderii camerunezi trebuie sa gaseasca o cale de mijloc intre respectarea traditiilor si schimbarile aduse de cultura moderna, dupa cum afirma regele Abumbi II, care isi conduce de 47 de ani supusii din Bafut.

acum 87 luni (21 Jun 2015)

Conform traditiei din Bafut, succesorul la tron preia dupa moartea regelui si haremul acestuia. Acestora li se adauga orice alta femeie va dori regele sa ia de sotie in timpul domniei sale, noteaza edition.cnn.com.

"Sotiile mai in varsta au datoria de a le transmite mai departe traditiile, nevestelor mai tinere, dar si sa-l invete pe rege obiceiurile ramase din strabuni. Cu siguranta, in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie de succes, dar mai ales credincioasa", dupa cum a explicat si regina Constance, una dintre inteleptele haremului.

Chiar daca poligamia este legala in Camerun, in ultimii ani se inregistreaza tot mai putine mariaje poligame in Africa, urmare a preluarii unui stil de viata modern, a proliferarii crestinismului, dar si a resurselor financiare importante pe care le presupune intretinerea unei familii numeroase. Pe de alta parte, liderii camerunezi trebuie sa gaseasca o cale de mijloc intre respectarea traditiilor si schimbarile aduse de cultura moderna, dupa cum afirma regele Abumbi II, care isi conduce de 47 de ani supusii din Bafut. Regele din Babungo este responsabil de 72 de sotii si 500 de copii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro