"Regele a murit, traiasca Regele!"

"Regele a murit, traiasca Regele!", celebra expresie a lui Charles al VII-lea, folosita in 1422 la urcarea pe tronul Frantei, dupa moartea tatalui sau, a fost in ultimele zile pe buzele multor romani, cand un jurnalist iresponsabil a anuntat moartea Suveranului, iar un post de televiziune a preluat stirea (pentru care a si primit o amenda de la CNA). Regele Mihai s-a autoexilat la Aubonne si pentru ca s-a saturat sa fie folosit ca partener de fotografie de catre politicieni si elitele intelectuale, spunand mereu ca misiunea sa este sa domneasca. E timpul clarificarilor de doctrina printre sustinatorii Dinastiei Romane, fie ramanerea la regalismul, blazon de marca, aducator de sponsori si de bani la Palat, fie sustinerea monarhismului pragmatic si orientat spre efecte.

acum 77 luni (31 Jan 2016)

"Regele a murit, traiasca Regele!", celebra expresie a lui Charles al VII-lea, folosita in 1422 la urcarea pe tronul Frantei, dupa moartea tatalui sau, a fost in ultimele zile pe buzele multor romani, cand un jurnalist iresponsabil a anuntat moartea Suveranului, iar un post de televiziune a preluat stirea (pentru care a si primit o amenda de la CNA).

Principesa mostenitoare a fost fortuita (expresia nu-mi place) sa deplaseze intregul personal al Casei Regale la Aubonne (in Elvetia), unde locuiesc Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, facand-o pe vechea ziarista a "Romaniei libere" Roxana Iordache sa remarce ca prezenta "angajatilor justifica expresia prietenii de familie". Fotografiile publicate pe site-ul Casei Regale arata o stare buna de sanatate, spre bucuria monarhistilor. este salutul de zi cu zi al majoritatii regalistilor romani. De aceea, Edward a fost declarat rege imediat. Principele Nicolae, cel mai tanar vlastar domnesc, a fost inlaturat de la succesiune. Acest lucru a starnit revolta celor preocupati de ziua de maine. Daca regalistii nu au dileme, ei fiind multumiti cu sindrofiile de la Palat, cu participarile la Garden-Party-uri si cu decoratiile date in numele Regelui, monarhistii autentici raman ingrijorati. Cine va capitaliza emotia sfarsitului de domnie? Care vor fi figurile de la catafalc? Daca Principesa Margareta a inregistrat de sapte ori necrologul Regelui, e firesc sa ne intrebam si noi: va mai exista Dinastia Romana dupa plecarea in nemurire a marelui Rege?

In toate sondajele de opinie, Regele Mihai are cea mai mare cota de simpatie.

Daca ar fi sa ascultam parerile consilierilor speciali ai Regelui, conform carora "niciodata regalitatea nu a fost mai apreciata in Romania", am fi tentati sa credem ca, dupa retrocedarea proprietatilor, familia regala nici nu a dorit mai mult. Sigur ca pe fundalul descompus al elitei politice romanesti, Casa Regala apare ca o figura luminoasa, candida, ingenua si altruista. Da... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro