Regatul de gheata din Canionul Sapte Scari: un peisaj care iti taie rasuflarea

Regatul de gheata din Canionul Sapte Scari: un peisaj care iti taie rasuflarea

Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Accesul la Canionul Sapte Scari se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena).

acum 90 luni (1 Jan 2017)

Desi putini ar crede, Canionul 7 Scari este mult mai spectaculos iarna decat vara. Datorita zacamintelor diferite de metal din anumite portiuni ale canionului, iarna totul se transforma intr-o feerie de culori. Spre baza canionului, culorile se combina, iar turturii devin de culoarea curcubeului. Chiar si o echipa de la Discovery a venit acum cativa ani pentru a filma spectaculosul peisaj. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din sapte scari din metal cu inaltimi intre 2,5 si 15 metri, care ii dau numele si care se transforma in cascade cand volumul de apa al paraului Sapte Scari creste.

Foto Feerie de gheata la Canionul 7 Scari. FOTOfacebook

Locul unde iti alegi mireasa

Canionul are si o legenda veche care se transimite din generatie in generatie. Se spune ca acest canion era locul de promenada al mocanilor din satul Baciu (Sacele).

Accesul la Canionul Sapte Scari se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena). In perioasa de iarna poate fi vizitat doar in weekend intre orele 10.00 si 17.00. In zilele de 2 si 3 ianuarie 2017 canionul va fi deschis doar intre orele 12.00 si 16.00. Biletul de intrare costa 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii si studenti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro