Refugiatii din Orientul Mijlociu vor imparti caminele cu elevii de liceu din Iasi. Universitatile refuza cazarea

Refugiatii din Orientul Mijlociu vor imparti caminele cu elevii de liceu din Iasi. Universitatile refuza cazarea

Locuri sunt doar in caminele pentru elevi, respectiv 300 de locuri in camine de la unitati scolare unde populatia scolara a scazut. Nici la Politehnica nu se gasesc locuri pentru imigranti in cele 21 de camine pe care le are institutia de invatamant superior.

acum 99 luni (9 Sep 2015)

Locuri sunt doar in caminele pentru elevi, respectiv 300 de locuri in camine de la unitati scolare unde populatia scolara a scazut. Imobilele au insa nevoie de o reabilitare inainte de a fi date in folosinta.

"Pe langa masa si cazare mai trebuie sa tinem cont de asistenta sociala, psihologica si teologica de care au acesti refugiati nevoie. Noi am identificat trei camine de la fostul liceul Anghel Saligny, la Mecatronica si la Petru Poni. Sunt camine cu trei etaje, dar pot fi folosite doar daca primaria le va reabilita pentru ca nu au mai fost folosite de mul timp. In rest, celalalte camine pe care le avem sunt pline cu elevi", spune prof.

In caminele universitatilor insa nu se gasesc locuri pentru refugiati. La cea mai veche universitate din tara, cele 14 camine sunt arhipline cu studenti.

Nici la Politehnica nu se gasesc locuri pentru imigranti in cele 21 de camine pe care le are institutia de invatamant superior. O sa le raspundem celor de la Minister ca nu sunt locuri disponibile'', spune prof. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro