Refugiatii, arma lui Putin impotriva Occidentului

Refugiatii, arma lui Putin impotriva Occidentului

Potrivit analistului Janis Sarts, director al Centrului de Excelenta NATO in domeniul Comunicarii Strategice de la Riga, Letonia, razboiul informatiilor declansat de Putin este menit sa starneasca furie in Germania, tara in care in anul 2015 au ajuns peste un milion de refugiati si in care exista dezbateri intense privind posibilitatile de integrare a acestora, dar si privind comportamentul lor.

acum 68 luni (6 Mar 2016)

Pentru presedintele Rusiei, Vladimir Putin, migratia s-a transformat intr-o arma de distrugere in masa. Prin interventia Rusiei in Siria, liderul de la Kremlin alimenteaza in mod cinic criza migratiei in incercarea de a distruge Europa, scrie cotidianul britanic "The Daily Mail" intr-un amplu material pe aceasta tema. Problema este insa ca raspunsul Uniunii Europene in fata acestei amenintari nu este unul pe masura, liderii europeni nereusind sa se puna de acord cu privire la modul in care sa solutioneze criza migratiei, o provocare fara precedent pentru Europa.

Tinta: Angela Merkel

Semnale de alarma privind modul in care actioneaza Rusia vin din toate partile, inclusiv din partea unor analisti ai Aliantei Nord-Atlantice, care au afirmat recent ca au descoperit dovezi privind "razboiul informatiilor" purtat in jurul crizei migratiei, dovezi ce conduc spre Vladimir Putin. Iar acest razboi este dus in scopul de a o inlatura de la putere pe Angela Merkel, cancelarul federal german, care a sprijinit puternic sanctiunile impuse regimului Putin, scrie "The Observer".

Potrivit analistului Janis Sarts, director al Centrului de Excelenta NATO in domeniul Comunicarii Strategice de la Riga, Letonia, razboiul informatiilor declansat de Putin este menit sa starneasca furie in Germania, tara in care in anul 2015 au ajuns peste un milion de refugiati si in care exista dezbateri intense privind posibilitatile de integrare a acestora, dar si privind comportamentul lor. Insistand asupra faptului ca vorbeste in calitate de expert si nu de purtator de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice, Sarts a afirmat ca "Rusia isi stabileste o retea ce poate fi controlata. Indiferent daca sunt de stanga sau de dreapta, atat timp cat sunt extremiste, sunt binevenite in tabloul rus pentru ca pot fi utilizate in tacticile lor", a explicat analistul.

De altfel, pe fondul crizei refugiatilor, formatiunea pop... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro