Referendum pentru demiterea primarului din Slanic Moldova: Primaria are conturile blocate, unii oameni de afaceri refuza sa-si plateasca impozitele

Referendum pentru demiterea primarului din Slanic Moldova: Primaria are conturile blocate, unii oameni de afaceri refuza sa-si plateasca impozitele

Primarul liberal Gheorghe Baciu crede ca exista doua categorii de persoane care doresc organizarea referendumului de demitere: cativa oameni de afaceri care nu-si platesc, de regula, taxele si impozitele locale dar si multi cetateni de rand nemultumiti ca in statiune nu s-au produs schimbari majore, din lipsa fondurilor, deoarece Primaria Slanic Moldova are conturile blocate inca din iulie 2016, imediat dupa instalarea noului primar. Primaria Slanic Moldova are datorii de aproximativ 970 de mii de lei si are de incasat peste 3,2 milioane de lei de la agentii economici din statiune, unii in stare de insolventa sau faliment.

acum 47 luni (3 May 2017)

In orasul Slanic Moldova ar putea avea loc un referendum pentru demiterea primarului liberal Gheorghe Baciu, proaspat instalat in functie dupa alegerile din iunie 2016.

Mai multi oameni de afaceri, politicieni dar si cetateni de rand strang semnaturi pentru demiterea edilului. In timp ce unii afaceristi se plang ca nu-si primesc autorizatiile, oamenii de rand observa ca inca nu s-au produs schimbari majore in statiune.

"Sunt multi oameni care au afaceri in statiune care sunt nemulumiti de modul in care face administratie primarul. Am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de functionare, pentru Crama Domneasca, dar nu am primit autorizatie. Avem nevoie de aproximativ 1100 de semnaturi, avem deja peste 800.

Primarul liberal Gheorghe Baciu crede ca exista doua categorii de persoane care doresc organizarea referendumului de demitere: cativa oameni de afaceri care nu-si platesc, de regula, taxele si impozitele locale dar si multi cetateni de rand nemultumiti ca in statiune nu s-au produs schimbari majore, din lipsa fondurilor, deoarece Primaria Slanic Moldova are conturile blocate inca din iulie 2016, imediat dupa instalarea noului primar. Din punctul meu de vedere cetatenii sunt nemultumiti justificat, au asteptari, dar eu nu pot face ceva pana cand nu intram in normalitate, pana cand nu deblocam aceasta situatie", a declarat pentru ziarul Adevarul primarul Gheorghe Baciu.

Primaria Slanic Moldova are datorii de aproximativ 970 de mii de lei si are de incasat peste 3,2 milioane de lei de la agentii economici din statiune, unii in stare de insolventa sau faliment.

Primarul Gheorghe Baciu, pentru a iesi din impas, a decis sa nu mai semneze autorizatiile de functionare firmelor care nu sunt la zi cu taxele si impozitele locale. PSD) nu ne-a alocat banii ceruti, 870 de mii de lei. In momentul de fata avem de primit 3,2 milioane de lei, din care 2,4 mili... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro