Referendum la Pungesti pentru demiterea primarului care "i-a vandut americanilor". Americanii au plecat de mult

Referendum la Pungesti pentru demiterea primarului care

Or, punerea de catre acesta la dispozitia unei companii petroliere a unui teren, fie chiar si proprietate personala, in vederea executarii unor lucrari de amenajare si foraj, asa cum rezulta din certificatul de urbanism, a fost perceputa de comunitate ca un comportament duplicitar ce in mod firesc a provocat reactie, buna-credinta si fidelitatea fata de comunitatea care l-a ales fiind o obligatie prevazuta de art. Chevron a suspendat lucrarile si a facut plangere pentru distrugerile din urma protestelor FOTO Satenii din Pungesti se plang ca sunt legitimati de jandarmi cand ies din case FOTO Puturile de apa din interiorul santierului detinut de Chevron la Pungesti au fost sigilate si blindate ANTISISTUL Cum se infiltreaza Biserica, pe sest, la protestele anti-sist Alesii din Pungesti au votat interzicerea exploatarii gazelor de sist si organizarea unui referendum.

acum 97 luni (20 Mar 2016)

UPDATE Potrivit rezultatelor centralizate de BEC Pungesti, din totalul alegatorilor inscrisi pe liste, 34,3% au fost prezenti la referendumul desfasurat duminica, iar majoritatea au votat pentru demiterea primarului. Din cei 860 de alegatori prezenti la urne, 760 (30% din numarul total al alegatorilor cu drept de vot) au votat pentru demiterea primarului Mircia Vlasa.

Presedintele BEC Pungesti, judecatorul Neculai Burlibasa a precizat duminica ca referendumului va fi validat numai daca prezenta la vot va fi de 50%+1, magistratul invocand Legea administratiei publice locale.

Stire initiala:

Decizia privind organizarea referendumului a fost luata de judecatorii Curtii de Apel Brasov in decembrie anul trecut, cand au pronuntat o sentinta-eveniment, potrivit careia primarii pot fi demisi prin referendum daca nu reprezinta interesele comunitatii care l-a ales.

Aproximativ 1.000 de cetateni din comuna Pungesti au solicitat in 2014 prefectului judetului Vaslui organizarea unui referendum pentru demiterea primarului comunei, intrucat spun ca acesta ar fi actionat iimpotriva intereselor comunitatii, insa Institutia Prefectului a refuzat organizarea referendumului, invocand ca semnaturile nu ar fi reale. Ulterior, Asociatiile Salvati Bucurestiul, Neuer Weg, Romania Fara Ei, ActiveWatch, Eco Civica si cativa cetateni din comuna au actionat in instanta Prefectura Vaslui si au avut castig de cauza.

La aproape trei ani de la protestele fara precedent, supararea localnicilor din Pungesti s-a estompat, chiar daca nu au uitat de luptele duse cu jandarmii pentru a-si apara pamantul, oamenii din zona cred ca organizarea referendumului este o cheltuiala inutila pentru ca, oricum, peste cateva luni, sunt alegerile locale si atunci vor hotari soarta noului primar.

Potrivit, presedintelui Biroului Electoral de Circumscriptie, judecatorul Neculai Burlibasa, pana la ora 1... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro