Referat DNA. Primarul Ontanu s-a ocupat personal de autorizatia pentru hotelul lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei

Referat DNA. Primarul Ontanu s-a ocupat personal de autorizatia pentru hotelul lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei

Ontanu este acuzat de procurorii DNA ca a primit mita un teren de 1.500 de metri patrati pentru retrocedarea 83.500 de metri patrati in sectorul 2. Pretul: de 7 ori mai mic Pretul mentionat in contractul dintre Loredana Radu si Gabriel Oprea este de 400 euro/mp, de sapte ori mai mic decat pretul platit in aceeasi perioada pentru un teren din acelasi lot si care avea o documentatie de urbanism similara si mai putin de jumatate fata de valoarea minima din Ghidul orientativ (care crescuse la 900 euro/mp la aceasta data).

acum 97 luni (24 Mar 2016)

Ontanu este acuzat de procurorii DNA ca a primit mita un teren de 1.500 de metri patrati pentru retrocedarea 83.500 de metri patrati in sectorul 2.

Pretul: de 7 ori mai mic

Pretul mentionat in contractul dintre Loredana Radu si Gabriel Oprea este de 400 euro/mp, de sapte ori mai mic decat pretul platit in aceeasi perioada pentru un teren din acelasi lot si care avea o documentatie de urbanism similara si mai putin de jumatate fata de valoarea minima din Ghidul orientativ (care crescuse la 900 euro/mp la aceasta data).

"Relatia apropiata dintre inculpatul Ontanu Neculai si beneficiarul final al terenului, care l-a obtinut la un pret mult inferior valorii reale, confirma faptul ca prin transferul initial al dreptului de proprietate s-a urmarit crearea unui beneficiu patrimonial indirect primarului sectorului 2", sustin procurorii.

Dupa vanzarea terenului catre Gabriel Oprea, avocata Loredana Radu a obtinut de la Primaria Sectorului 2 o autorizatie de constructie pentru un imobil cu 10 etaje (3S+P+6E), care a fost ulterior edificat.

"Din verificarile procurorilor rezulta ca autorizatia a fost emisa la solicitarea expresa a primarului Ontanu Neculai, cu incalcarea prevederilor legale, avand in vedere ca imobilul se afla in zona verde de protectie a Lacului Tei, care este neconstruibila conform art.

Celelalte ternuri de retrocedat, pina la 83.500 de metri patrati, au fost impartite si distribuite in mai multe loturi de primarul Neculai Ontanu.

Astfel, procurorii noteaza ca un prim lot de 17.943 mp este amplasat pe b-dul Pierre de Coubertin, un alt lot de 33.157,85 mp este situat pe str. Barbu Vacarescu, unul de 12.165 mp - pe Soseaua Colentina, unul de 344,10 metri patrati - pe str.

Ancheta jurnalistica

Fiica lui Gabriel Oprea este proprietarului unei parcele din terenul pentru care N... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro