Referat DNA. Ioan Oltean era ca un SEF pentru Crinuta Dumitrean. Cum actionau deputatul si afaceristul Rotaru

Deputatul Ioan Oltean era ca un sef pentru Crinuta Dumitrean, presedinta comisiei de despagubiri din cadrul ANRP, la care politicianul a facut trafic de influenta in favoarea afaceristului Mihai Rotaru, pentru a aviza despagubirea de 109 milioane de lei ( 25 de milioane de euro) pentru un teren din Pitesti, supraevaluat cu peste 87 milioane de lei, bani incasati de Mihai Rotaru, cumparator de drepturi litigioase, arata procurorii anticoruptie. Prin depunerea de catre Rotaru Mihai la dosarul de despagubire a cererii de solutionare cu prioritate, ca si cum ar fi fost depusa de (...), fara sa ataseze procura de reprezentare, sunt realizate conditiile unui act material de complicitate.

acum 55 luni (27 Nov 2015)

Deputatul Ioan Oltean era ca un sef pentru Crinuta Dumitrean, presedinta comisiei de despagubiri din cadrul ANRP, la care politicianul a facut trafic de influenta in favoarea afaceristului Mihai Rotaru, pentru a aviza despagubirea de 109 milioane de lei ( 25 de milioane de euro) pentru un teren din Pitesti, supraevaluat cu peste 87 milioane de lei, bani incasati de Mihai Rotaru, cumparator de drepturi litigioase, arata procurorii anticoruptie.

"Olteanu Ioan era ca un sef pentru Dumitrean Crinuta, fiind notoriu in randul functionarilor ca, Rotaru Mihai care avea mai multe dosare de despagubire in care era cesionar, beneficia de solutionari rapide si despagubiri generoase, presedinta acordand sprijin direct solutionarii dosarelor de despagubire de interes pentru acesta. Cu toate acestea, Oltean Ioan era o prezenta constanta in institutie, in biroul presedintei si era considerat sef de catre aceasta, Adaugand si faptul ca, unele dosare de despagubire erau solutionate rapid, peste ordinea reglementata, contrar dispozitiilor legale - asa cum s-a intamplat si cu dosarul nr. 46076/CC - doar in considerarea faptului ca acel cesionar era protejatul sau, sunt realizate conditiile unui act material de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave", se arata in referatul procurorilor anticoruptie.

DNA mai arata cum Ioan Oltean a primit mita de 600.000 de euro in incinta parohiei din Chitila, explicand ca afaceristul Mihai Rotaru a fost cel activ in acest lant al coruptiei. Asa fiind, concluzia care rezulta este aceea ca actele de abuz si complicitate, la care s-a adaugat traficul de influenta, au asigurat cesionarului - cumparator de influenta folosul necuvenit. Imprejurarile in care au fost comise faptele de abuz si complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in legatura cu solutionarea dosarului de despagubire nr. 46076/CC aflat pe rolul A.N.R.P.: Premisa desfasurarii activitatii infractionale de abuz... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro