Redefinirea activitatii muzeale

"We are Museums" este o retea care aduce laolalta profesionisti din domeniul muzeal si cultural, industrii creative, start-up-uri culturale, afaceri, institutii si are ca scop redefinirea modului in care muzeele conving, accepta, provoaca si integreaza noi actori in ecosistemele lor. Evenimentul se va desfasura pe parcursul zilei de 8 iunie si va include prezentari, intalniri si recomandari la The Ark Bucuresti, un spatiu reprezentativ pentru tinerii creativi din Romania.

acum 88 luni (6 Jun 2016)

"We are Museums", un eveniment pentru profesionistii din domeniul culturii, se desfasoara zilele acestea la Bucuresti.

"We are Museums" este o retea care aduce laolalta profesionisti din domeniul muzeal si cultural, industrii creative, start-up-uri culturale, afaceri, institutii si are ca scop redefinirea modului in care muzeele conving, accepta, provoaca si integreaza noi actori in ecosistemele lor.

"We Are Museums" este un proiect initiat la Paris si Berlin si include evenimente anuale si proiecte. Ajuns anul acesta la a patra editie, reteaua va aduce laolalta 40 de invitati din noua tari, simbolizand diversitatea inovatiei in domeniul muzeal, care vor sustine prezentari la Muzeul National de Arta Contemporana.

"We are Museums" 2016 este un proiect co-organizat cu Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, care este facilitator local, si este posibil datorita sprijinului oferit de Institutul Francez, British Council, Institutul Polonez, Ambasada Olandei si Institutul Goethe. De asemenea, proiectul este sustinut de Ministerul Culturii si de NEMO - Reteaua pentru organizatiile muzeelor europene.

Pentru prima data anul acesta, "We are Museums" va fi extins la trei zile prin organizarea evenimentului "Museum Rocket", primul targ dedicat antreprenoriatului tanar si muzeelor.

Evenimentul se va desfasura pe parcursul zilei de 8 iunie si va include prezentari, intalniri si recomandari la The Ark Bucuresti, un spatiu reprezentativ pentru tinerii creativi din Romania. Asadar pe parcursul zilei de 8 iunie, la The Ark puteti asista la prezentarile expertilor din diferite muzee din Europa, va puteti inscrie la "Meet the experts" si discuta cu profesionistii invitati despre proiectele culturale. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro