Rectorul Universitatii "Petre Andrei" Iasi, retinut pentru 24 de ore. Alti doi profesori au ajuns in arestul Politiei

Rectorul Universitatii

"In perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, inculpatul Druga Dan - Florin, in calitate de prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi si titular de curs la disciplinele Teoria Generala a Dreptului si Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei in vederea inscrierii in anul al 3-lea de studii, la unitatea de invatamant respectiva.

acum 78 luni (9 Jun 2016)

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Iasi au efectuat joi, 9 iunie, cinci perchezitii legate de suspiciuni privind savarsirea infractiunilor de favorizarea faptuitorului si fals savarsite la Facultatea de Drept a Universitatii "Petre Andrei" din Iasi.

In cursul zilei de 7 iunie a mai fost retinut pentru 24 de ore si prodecanul Facultatii de Drept de la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, Dan-Florin Druga, acuzat ca a luat mita 18.900 de lei de la un student, precum si un intermediar al spagii, pe nume Dan Melinte.

"In perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, inculpatul Druga Dan - Florin, in calitate de prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi si titular de curs la disciplinele Teoria Generala a Dreptului si Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei in vederea inscrierii in anul al 3-lea de studii, la unitatea de invatamant respectiva. Inscrierea studentului urma sa se realizeze in conditiile in care acesta din urma nu a sustinut in fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii si nu a achitat taxele de scolarizare la termenele prevazute in Regulamentul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi. In acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Druga Dan - Florin a primit cu titlu de mita, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru "ajutorul" acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei.

Perchezitiile si audierile de astazi, 9 iunie, au fost descrise de procurorii DNA drept o continuare a dosarului, referitor la suspiciuni de fapte de coruptie savarsite de prodecanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Iasi au extins cercetarile si cu privire l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro