"Rectorul" gruparii Academia Infractorilor Romani, Adrian Botez, condamnat definitiv la 24 de ani, 2 luni si 20 de zile de inchisoare

Membrii "Academiei infractorilor", reteaua formata din crema hotilor romani, care in doar doi ani a furat bijuterii in valoare totala de aproximativ zece milioane de euro, din magazine de lux din Europa, au fost condamnati definitiv joi la ani grei de inchisoare. Initial, judecatorul de la Tribunalul Bucuresti a stabilit ca vechiul Cod penal ii este mai favorabil, astfel ca Adrian Botez a fost condamnat la 16 ani de inchisoare pentru 24 de fapte de instigare la talharie in forma continuata, respectiv la sase ani de inchisoare cu executare pentru instigarea la furt calificat, pentru o fapta comisa pe 5 aprilie 2011, la trei ani si patru luni de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat, in stare de recidiva, la sase ani si opt luni pentru instigare la talharie calificata, pentru o alta fapta din decembrie 2015, din Milano.

acum 44 luni (3 Nov 2016)

Membrii "Academiei infractorilor", reteaua formata din crema hotilor romani, care in doar doi ani a furat bijuterii in valoare totala de aproximativ zece milioane de euro, din magazine de lux din Europa, au fost condamnati definitiv joi la ani grei de inchisoare. Concret, liderul gruparii, Adrian Botez, zis "Tata", a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 24 de ani, doua luni si 20 de zile de inchisoare cu executare si ar trebui sa plateasca un milion de lei cheltuieli judiciare.

Initial, judecatorul de la Tribunalul Bucuresti a stabilit ca vechiul Cod penal ii este mai favorabil, astfel ca Adrian Botez a fost condamnat la 16 ani de inchisoare pentru 24 de fapte de instigare la talharie in forma continuata, respectiv la sase ani de inchisoare cu executare pentru instigarea la furt calificat, pentru o fapta comisa pe 5 aprilie 2011, la trei ani si patru luni de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat, in stare de recidiva, la sase ani si opt luni pentru instigare la talharie calificata, pentru o alta fapta din decembrie 2015, din Milano. Tot atunci, Botez a mai fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare pentru instigare la talharie calificata in Aarhus-Danemarca, in 10 aprilie 2015. In final, instanta a contopit toate aceste pedepse, iar in final a stabilit ca Botez sa execute pedeapsa cea mai grea, de 16 ani de inchisoare, la care a adaugat spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultand 22 de ani, cinci luni si zece zile de inchisoare. La acestia, judecatorul a adaugat un rest de pedeapsa de doisprezece ani de inchisoare ramas neexecutat dupa o sentinta mai veche a Tribunalului Bacau, rezultand astfel 34 de ani, cinci luni si zece zile de inchisoare. Pedeapsa rezultanta finala a fost stabilita de judecator la 30 de ani de inchisoare, "cuantum redus la maximul general al pedepsei inchisorii in conformitate cu dispozitiile legale mentionate".

Imediat dupa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro