Rectorul Academiei de Politie: "Sunt verificate toate lucrarile de doctorat elaborate de la infiintarea scolii"

Rectorul Academiei de Politie:

Declaratia a fost facuta in contextul in care Comisia de etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat ca lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, este un plagiat si a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa ii retraga titlul de doctor.

acum 91 luni (25 Jul 2016)

"Comisia a constat ca exista suspiciunea unui caz de plagiat multiplu, referitor la redactarea acestui doctorat (n.r. Comisia de la CNATDCU urmeaza sa se pronunte si sa ne transmita concluzia finala. La nivelul Academiei am dispus o evaluare interna cu privire la continutul tuturor tezelor de doctorat elaborate in institutie. Decizia de verificare a tuturor lucrarilor a venit dupa aparitia in presa a unor materiale privind suspiciuni de plagiat.

Declaratia a fost facuta in contextul in care Comisia de etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat ca lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, este un plagiat si a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa ii retraga titlul de doctor. Ce a spus Negoita

"Comisia de etica a Academiei de Politie

a inceput procedura prin care, cel mai probabil, imi va fi retras titlul de doctor. Nu am niciun regret ca acet lucru se va intampla, cu atat mai mult cu cat imi dau seama ca, in parcursul meu din administratia publica, cele mai importante au fost cunostintele dobandite practic", scrie Robert Negoita, duminica, pe pagina sa de Facebook.

"Singurul lucru pe care il regret este acela de a ma fi lasat tentat, in trecut, de aceasta

a titlurilor academice. Mi-am asumat acest principiu in calitate de primar dar, din pacate, nu l-am avut in vedere din perspectiva academica", continua Negoita.

Primarul Sectorului 3 precizeaza ca, tocmai de aceea, se va supune deciziei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), daca acesta va decide sa ii retraga titlul de doctor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro