Rectorii celor mai mari universitati din tara: "Ne vedem nevoiti sa constatam ca realitatea nu coincide cu asteptarile si nevoile noastre de dezvoltare"

Rectorii celor mai mari universitati din tara:

Din consortiu fac parte: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Academia de Studii Economice din Bucuresti. Textul integral al Rezolutiei adoptate de Consortiu: "Noi, reprezentatii universitatilor Consortiului "Universitaria", Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Academia de Studii Economice din Bucuresti, ne reafirmam disponibilitatea de a ne implica in identificarea solutiilor pentru continuarea dezvoltarii invatamantului superior din Romania. - Modificarea OM 3475/17.03.2017 prin reducerea procedurilor birocratice de inregistrare si actualizare a calificarilor, inclusiv prin eliminarea taxelor de inscriere si de inregistrare a calificarilor din invatamantul superior in Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior (RNCIS);

acum 36 luni (7 Nov 2017)

Reprezentantii universitatilor din Consortiu Univeristarea au realizat o rezolutie in urma intalnirii de la Buzias din primele zile ale lui noiembrie. Din consortiu fac parte: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Universitarii din Consortiu cer cresterea finantarilor institutionale a invatamantului universitar pentru anul 2018, recalcularea alocarilor pe student echivalent unitar astfel incat acestea sa reflecte cresterile salariale din ultima perioada, dar si distribuirea a 1% din finantarea de baza a universitatilor pentru cercetarea universitara pe criterii competitive.

Reprezentantii Consortiului au atras atentia si asupra unor incidente in derularea ultimelor competitii de fonduri din cercetare: criterii de evaluare interpretabile, renuntarea la evaluatorii internationali, precum si "alte insuficiente procedurale".

Textul integral al Rezolutiei adoptate de Consortiu:

"Noi, reprezentatii universitatilor Consortiului "Universitaria", Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Academia de Studii Economice din Bucuresti, ne reafirmam disponibilitatea de a ne implica in identificarea solutiilor pentru continuarea dezvoltarii invatamantului superior din Romania.

Consideram ca unul dintre principalele scopuri ale Consortiului "Universitaria" este sa colaboreze cu decidentii in domeniu, in special cu Ministerul Educatiei Nationale si cu Ministerul Cercetarii si Inovarii, pentru a consolida evolutia universitatilor romanesti.

In primul rand, aducem in discutie finantarea universitatilor, unde ne vedem nevoiti sa constatam ca realitatea nu coincide cu as... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro