Record: primar pentru 30 de minute. Cum a ramas Tuzla fara primar si viceprimar intr-o singura zi

Record: primar pentru 30 de minute. Cum a ramas Tuzla fara primar si viceprimar intr-o singura zi

Prefectul Ion Constantin a comunicat marti ordinul de incetare de drept a mandatului pentru trei primari din mediul rural - din comunele Tuzla, Oltina, Mircea Voda, ca urmare a unor sentinte definitive de inchisoare primite de edilii-sefi. Lui Resit, care urma sa fie prezentat miercuri Tribunalului Constanta cu propunere de arestare pentru 30 zile, i se imputa santajarea unui om de afaceri in perioada 16 august - 8 septembrie, in complicitate cu Stefan Radu, un patron care voia sa pobtina 48.000 euro de la acesta.

acum 103 luni (16 Sep 2015)

Prefectul Ion Constantin a comunicat marti ordinul de incetare de drept a mandatului pentru trei primari din mediul rural - din comunele Tuzla, Oltina, Mircea Voda, ca urmare a unor sentinte definitive de inchisoare primite de edilii-sefi. Mai exact, primarul Constantin Florin Micu (PSD) de la Tuzla a fost condamnat definitiv pentru delapidare, printr-o decizie penala pronuntata de Curtea de Apel Constanta, dupa un proces care s-a judecat din 2011. Sedinta a fost stabilita pentru ora 16, in care reprezentantul Guvernului in teritoriu urma sa investeasca oficial in functie loctiitorii de primari, care sa detina interimar aceasta functie, pana la alegerile locale din 2016.

La ora stabilita, insa, unul dintre viitorii primari interimari nu a mai aparut pentru a-si prelua oficial prerogativele, pe care deja le indeplinea partial de la plecarea primarului condamnat penal. Taner Resit, viceprimarul comunei Tuzla, n-a mai ajuns la sedinta de investire oficiala pentru ca fusese chemat la DNA de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta.

Sorin Constantinescu, procurorul-sef DNA Constanta, a declarat pentru "Adevarul" ca viceprimarul Resit a fost citat pentru ora 14, la audieri la sediul DNA de la Constanta, intr-un caz de santaj.

Viitorul primar interimar Taner Resit s-a prezentat la ora ceruta de anchetatori, iar audierile au durat doua ore si jumatate. Concret, in jurul orei 16.30, dupa luarea declaratiilor si confruntarea probelor, procurorii DNA au decis emiterea ordonantei de retinere, pe timp de 24 ore, a edilului de la Tuzla.

Lui Resit, care urma sa fie prezentat miercuri Tribunalului Constanta cu propunere de arestare pentru 30 zile, i se imputa santajarea unui om de afaceri in perioada 16 august - 8 septembrie, in complicitate cu Stefan Radu, un patron care voia sa pobtina 48.000 euro de la acesta. Mai mult, la data de 8 septembrie, Stefan Radu l-a batut pe administrator, in prezenta viceprimarului.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro