Record Guinness: un indian a reusit sa rezolve in timp record 5 cuburi Rubik cu o singura mana

Record Guinness: un indian a reusit sa rezolve in timp record 5 cuburi Rubik cu o singura mana

Cu un aer detasat, cu mana dreapta in buzunar, dupa doar 1 minut si aproape 24 secunde, Bhargav Narasimhan, originar din orasul indian Chennai, a afisat un zambet triumfator: tocmai doborase precedentul record - un minut si 52 de secunde -, detinut de japonezul Tumu Tabuchi.

acum 64 luni (4 Mar 2015)

In martie 2014, recordul mondial pentru rezolvarea unui singur cub Rubik fusese stabilit de un robot facut din piese Lego, conectat la un telefon mobil inteligent.

In fata camerelor de filmat si a unui grup de sustinatori, degetele mainii sale stangi au alunecat cu dexteritate pe patratelele colorate ale cuburilor Rubik, care incepeau sa se alinieze cu o viteza incredibila. Cu un aer detasat, cu mana dreapta in buzunar, dupa doar 1 minut si aproape 24 secunde, Bhargav Narasimhan, originar din orasul indian Chennai, a afisat un zambet triumfator: tocmai doborase precedentul record - un minut si 52 de secunde -, detinut de japonezul Tumu Tabuchi.

In varsta de 21 de ani, Bhargav Narasimhan a inceput sa se joace inca de la varsta de cinci ani cu aceste cuburi colorate din plastic, inventate in anii 1970. Tanarul indian, student la farmacie, detine deja peste 40 de recorduri nationale si doua recorduri asiatice pentru rezolvarea cuburilor Rubik cu o singura mana si a fost al treilea indian care a rezolvat un cub Rubik in mai putin de 10 secunde. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro