Record de viteza la Maratonul Bucuresti: in cat timp a parcursul castigatorul de la masculin distanta de 42 km

Record de viteza la Maratonul Bucuresti: in cat timp a parcursul castigatorul de la masculin distanta de 42 km

Eventualele reclamatii legate de clasament sau de participarea la eveniment s-au putut face in scris si depuse la cortul de premii amplasat in Piata Constitutiei sau prin email, in maxim 48 de ore de la terminarea cursei. Pe toata durata desfasurarii curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare si de divertisment, pentru a incuraja alergatorii, acestia avand disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult in sprjinul lor. La punctele de hidratare si improspatare s-au consumat 40.000 de litri de apa Izvorul Minunilor, 5.000 de litri de bautura energizanta Isostar si 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

acum 62 luni (16 Oct 2017)

Invingatorul Maratonului de 42,195 km, a fost Duncan Cheruiyot din Kenya, cronometrat cu 2h 13min 13sec, inregistrand record de traseu la Maratonul Bucuresti.

Acesta a fost urmat de catre conationalul sau Kipkemboi Hosea pe locul doi, cu 2h 14min 19sec, si de Gezahegn Muleta Keneni din Etiopia pe locul trei cu 2h 15min 02sec.

Toti castigatorii curselor competitive au fost felicitati pe scena din Piata Constitutiei pe baza unui clasament provizoriu care va fi validat si anuntat final la trei saptamani post eveniment, dupa solutionarea contestatiilor si a cazurilor de forta majora. Eventualele reclamatii legate de clasament sau de participarea la eveniment s-au putut face in scris si depuse la cortul de premii amplasat in Piata Constitutiei sau prin email, in maxim 48 de ore de la terminarea cursei. Alaturi de alergatorii amatori si profesionisti au luat startul la probele de maraton, semimaraton, stafeta si cursa 10km individual, personalitati ale vietii sociale si ale sportului romanesc, alergand pentru una dintre cauzele RBBM: campionii olimpici Elisabeta Lipa, Mihai Covaliu, Loredana Dinu, Alina Dumitru, Viorica Susanu, Camelia Lupascu, realizatori TV-Mihai Radulescu, Emma Zeicescu, Carmen Bruma, Geanina Corondan, Florentina Opris, artistii Chris Simion, Florin Groza,Doru Todorut.

La RBBM 2017 s-a desfasurat si cea de-a cincea editie a Cursei "Jogging in scutece", sustinuta de SAMAS - Sanatate pentru Mame si Sugari: 350 de parinti au alergat 900 m impingand caruciorul copilului, cu varste cuprinse intre 0-5 ani.

Federatia Romana de Atletism a organizat pe 15 octombrie, in cadrul RBBM Campionatul National de Maraton , Seniori, Tineret si Juniori, masculin si feminin si Campionatul National de Maraton pentru Veterani. Ajuns la cea de-a opta editie, "ONG Challenge" este provocarea adresata celor 32 cauze partenere ale Maratonului Bucuresti precum si tuturor alergatorilor care vor avea ocazia sa voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro