Recomandari in ultimele patru zile de la Festivalul International de Teatru Nou de la Arad

Recomandari in ultimele patru zile de la Festivalul International de Teatru Nou de la Arad

PROGRAMUL ULTIMELOR 4 ZILE LA FITN6 JOI, 17 MAI Ora 18.00 - Sala Mare Visatorul dupa Ian McEwan, un spectacol-concert de Ada Milea Producator: Teatrul Tineretului Piatra Neamt Durata: 1h Ora 19.30 - Platoul din fata teatrului The Yelling Kitchen Prince / Printul galagios din bucatarie one man show cu Bram Graafland Producator: GillendeKeukenPrince Company, Olanda Durata: 30min. Ora 19.00 - Sala Mare F.A.D (Noduri si placi) de Nicola Wilson, regia Horia Suru Producator: Teatrul "Regina Maria" Oradea Durata: 2h (fara pauza) Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani Ora 21.30 - Sala Studio Rovegan de / regia Catinca Draganescu / Focus Inv(i)ata!

acum 24 luni (16 May 2018)

Pe 12 mai s-au deschis portile editiei cu numarul sase a Festivalului International de Teatru Nou de la Arad (FITN). Pentru ultimele patru zile de festival, Adevarul va face anumite recomandari de spectacole pe care nu trebuie sa le ratati:

Pe 17 mai, de la ora 18.00, la Sala Mare, va fi reprezentat un spectacol-concert: Ada Milea semneaza regia spectacolului, Alina Herescu a creat scenografia, Paul Muresan a realizat desenele si animatia.

Visatorul, dupa Ian McEwan, este productia Teatrului Tineretului din Piatra Neamt cu o doza importanta de nastrusnic din tot Festivalul International de Teatru Nou.

De la ora 19.30, Platoul din fata Teatrului Clasic "Ioan Slavici" Arad este amenajat pentru o lectie haioasa de "gastronomie teatrala" cu Bram Graafland, adica The Yelling Kitchen Prince / Printul galagios din bucatarie.

De la ora 21.30 ne reintoarcem in Sala Mare a Teatrului Clasic si prezentam un spectacol de teatru social, productie a Companiei "Liviu Rebreanu" - Teatrul National Targu-Mures.

Vineri, 18 mai, incepand cu ora 19.00, Sala Mare gazduieste trupa Teatrului "Regina Maria" din Oradea care va prezenta la FITN6 F.A.D (Noduri si placi) de Nicola Wilson, in regia lui Horia Suru, scenografia Cristian Marin si coregrafia lui Arcadie Rusu.

Seara zilei de vineri, 18 mai, continua la Sala Studio, unde actritele Mihaela Teleoaca, Silvana Negrutiu si Valentina Zaharia povestesc despre experienta mamelor nevoite sa plece la munca in Italia si interogheaza asupra efectelor unei astfel de dislocari in plan personal si social. Rovegan porneste de la basmul popular Capra cu trei iezi si ia forma unui storytelling colectiv urmarind povestea unei familii prin prisma a trei generatii de femei si a modului in care fiecare intelege lupta pentru o viata mai buna.

Regizat cu minutiozitatea unui documentarist de Catinca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro