Recomandarea comisarului Cretu pentru ministrul Teodorovici

Avem 8 state cu o rata de absorbtie mai mica de 60% si ne-am propus sa facem tot ceea ce putem pentru a ajuta aceste state membre, dar, dupa cum stiti, este foarte important sa existe un efort comun al ambelor parti, pentru ca nu putem abdica de la criteriile noastre si de la legislatie", a declarat comisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu, in cadrul unei intalniri cu membrii Comisiei pentru Dezvoltare Regionala (REGI) a Parlamentului European.

acum 70 luni (27 Jan 2015)

Comisarul european Corina Cretu i-a recomandat ministrului Eugen Teodorovici sa se implice activ in lucrarile grupului de lucru creat pentru a ajuta statele membre cu probleme de absorbtie, informeaza Mediafax.

"Suntem gata sa facem tot ce tine de noi pentru a va ajuta sa investiti cat mai multi bani in lunile care au mai ramas din perioada 2007 - 2013, dar avem nevoie sa veniti in intampinarea noastra cu cele mai bune si mai eficiente solutii pentru a face acest lucru", a precizat Corina Cretu, in cadrul unei intrevederi cu ministrul roman.

"Vreau sa intelegeti ca este un efort foarte mare pentru Comisie sa analizeze si sa avizeze aceste proiecte intr-un timp atat de scurt si ca nu incurajam aceasta practica in viitor, dar avem toata bunavointa de a recurge si la aceasta ultima solutie pentru a ajuta statele membre sa utilizeze o parte cat mai mare din fondurile ramase. Am sa scriu Guvernului de la Bucuresti si am sa recomand sa acorde intreaga sustinere acestei Initiative", a subliniat Cretu.

Pe 19 ianuarie, comisarul european Corina Cretu a declarat ca a trimis echipe DG Regio in cele 8 tari, printre care si Romania, cu o rata de absorbtie mai mica de 60% pentru a le ajuta, dar a subliniat ca este greu de crezut ca in 11 luni se va face ceea ce nu s-a facut in 7 ani. Avem 8 state cu o rata de absorbtie mai mica de 60% si ne-am propus sa facem tot ceea ce putem pentru a ajuta aceste state membre, dar, dupa cum stiti, este foarte important sa existe un efort comun al ambelor parti, pentru ca nu putem abdica de la criteriile noastre si de la legislatie", a declarat comisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu, in cadrul unei intalniri cu membrii Comisiei pentru Dezvoltare Regionala (REGI) a Parlamentului European.

Comisarul a subliniat ca "este greu de crezut" ca in 11 luni se va reusi sa se faca "ceea ce nu a fost posibil in 7 ani", asigurandu-i insa pe europarlamentari ca va face tot ce-i sta in putinta in acest sens.

<... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro