Recomadarile zilei la TIFF

Dupa un weekend plin, cu mii de spectatori la proiectiile in aer liber din Piata Unirii si Castelul Banffy de la Bontida, o premiera mondiala, "Aventurile lui Nelly", partial filmata la Sibiu, care a adus sute de copii la Cinema Florin Piersic, documentarul "Mr.Gaga", despre unul dintre cei mai mari coregrafi ai lumii, Ohad Naharin, si primele concerte, TIFF continua.

acum 58 luni (30 May 2016)

Dupa un weekend plin, cu mii de spectatori la proiectiile in aer liber din Piata Unirii si Castelul Banffy de la Bontida, o premiera mondiala, "Aventurile lui Nelly", partial filmata la Sibiu, care a adus sute de copii la Cinema Florin Piersic, documentarul "Mr.Gaga", despre unul dintre cei mai mari coregrafi ai lumii, Ohad Naharin, si primele concerte, TIFF continua. Cine-concertele "Patimile Ioanei d’Arc" din Biserica Romano-Catolica "Sfanta Treime" si "A Hawk and a Hacksaw", cu "Umbrele stramosilor uitati", al lui Sergei Paradjanov, premiera mondiala a filmului "Doua Lozuri" in Parcul de Sculpturi Arkhai de la Vlaha, si mult-asteptatul concert al acordeonistului Kimmo Pohjonen sunt cateva dintre highlight-urile inceputului de saptamana la TIFF.

Azi, de la ora 17.00, la TIFF Lounge, in Piata Unirii, actorul Levente Molnar va vorbi despre experienta sa la filmul "Son of Saul", premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film strain, iar miercuri, 1 iunie, Tudor Giurgiu, presedintele TIFF, va raspunde curiozitatilor publicului despre organizarea celui mai mare festival de film din Romania. De la 20.00, la Casa de Cultura a Studentilor, A Hawk and a Hacksaw vor acompania live, cu muzica originala, celebrul film din 1964 al regizorului ucrainean Sergei Paradjanov, "Umbrele stramosilor uitati", unul dintre putinele filme din lume vorbite in limba hutulilor.

Iar de la ora 21.45, spectatorii pot urmari in premiera mondiala filmul romanesc "Doua Lozuri", regia Paul Negoescu in peisajul spectaculos de la Arkhai Sculpture Park de la Vlaha. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro