Reclamatii si anchete dupa moartea unui bolnav cardiac. "Vreau, in memoria tatalui meu, sa arat ca a fost ingrijit mai rau ca un animal"

Reclamatii si anchete dupa moartea unui bolnav cardiac.

O ieseanca a reclamat la Directia de Sanatate Publica Iasi, la Colegiul Medicilor Iasi si la Serviciul de Ambulanta Judetean Iasi modul in care echipa medicala implicata in ingrijirea tatalui sau. Alexandru Draghici, in varsta de 75 de ani, a murit miercuri, 20 decembrie 2017, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, dupa ce, cu o zi inainte, a fost transferat de la Spitalul de Pneumoftiziologie cu suspiciune de gripa.

acum 68 luni (13 Jan 2018)

O ieseanca a reclamat la Directia de Sanatate Publica Iasi, la Colegiul Medicilor Iasi si la Serviciul de Ambulanta Judetean Iasi modul in care echipa medicala implicata in ingrijirea tatalui sau. Cristina Draghici, fiica lui Alexandru Draghici, sustine ca tatal sau, cardiac cronic, a murit cu zile din cauza ca nu a avut sansa sa fie internat la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof.

Alexandru Draghici, in varsta de 75 de ani, a murit miercuri, 20 decembrie 2017, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, dupa ce, cu o zi inainte, a fost transferat de la Spitalul de Pneumoftiziologie cu suspiciune de gripa. Cristina Draghici, fiica bolnavului, a reclamat la institutiile sanitare ca echipajul de pe ambulanta care l-a preluat pe tatal sau de acasa si colectivul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie - acolo unde a fost transportat pacientul - au incalcat mai multe protocoale. "Am precizat la 112 istoricul medical al tatalui meu, faptul ca este un cardiac cronic, cu patru bypass-uri, operat la Institutul de Boli Cardiovasculare, si am cerut o ambulanta care sa-l transfere la acest institutut intrucat starea sa de sanatate se agravase. Precizez ca ambulanta a venit in 35-40 de minute, cu toate ca au ordin intern potrivit caruia, in zonele urbane, ar trebui sa ajunga la urgente in cel mult 15 minute. "DSP verifica daca protocoalele medicale au fost respectate"

Ieseanca a mai explicat ca echipajul de pe ambulanta a decis sa transporte pacientul la Spitalul de Pneumoftiziologie, dupa ce asistenta medicala ar fi "furat" de pe o masuta din casa pacientului un bilet de trimitere vechi pe care barbatul il avea pentru aceasta specialitate. In baza acestuia, echipajul de ambulanta nu a mai trecut cu tatal meu prin UPU, la Spitalul , asa cum prevede un protocol al DSP din 2015, ci s-a dus direct la Pneumoftiziologie. Cu toate ca eu am insistat pe istoricul cardiac important pe care il prezenta tatal meu atat cand am... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro