Rechizitoriu. Valcov lanseaza acuzatii grave la adresa lui Blaga

Astfel, Valcov a fost trimis in judecată in stare de arest preventiv pentru săvarşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau insărcinarea pe care o indeplineşte o persoană ori incheierea de tranzacţii financiare, utilizand informaţiile obţinute in virtutea funcţiei, atribuţiei sau insărcinării sale, in formă continuată. De asemenea, alături de fostul ministru au mai fost trimişi in judecată in stare de arest la domiciliu Minel-Florin Prina, fost primar al municipiului Slatina şi Lucian Şuşală Petruţ pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani. Mita totală: 2.000.000 euro Potrivit DNA, Darius Valcov ar fi obţinut mai multe bunuri, intre care trei lingouri de aur, care cantăresc in total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripționat Renoir, un tablou inscripționat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripționată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei.

acum 96 luni (21 May 2015)

UPDATE: Blaga neagă acuzaţiile lansate de Valcov

Numele lui Vasile Blaga, copreşedintele PNL, apare in rechizitoriul lui Darius Valcov.

Astfel, Valcov a declarat in faţa anchetatorilor că Vasile Blaga a intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion să caştige licitaţiile din Olt şi, mai mult, s-a şi interesat de derularea acestor licitaţii. nu a indeplinit criteriile pentru a caştiga cele 3 licitaţii şi că, după procedura licitaţiilor şi epuizarea căilor de atac in instanţă, a discutat personal cu VALCOV DARIUS BOGDAN in biroul acestuia care i-a spus că nu va putea să execute lucrările, intrucat licitaţiile trebuiau caştigate de "S.C.

Conform declaraţiilor făcute de Darius Valcov, şi confirmate de Minel Florin Prina, atribuirea lucrărilor către S.C.

"Astfel, inculpatul VALCOV DARIUS BOGDAN a arătat că in anul 2009 a fost chemat de VASILE BLAGA la sediul central al Partidului Democrat Liberal şi i-a spus, confidenţial, că ştie că in Olt se va licita pentru nişte lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, transmiţandu-i, fără echivoc, că alocarea in viitor a fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face sub condiţia ca S.C.

"In justificarea interesului manifestat de VASILE BLAGA, inculpatul VALCOV DARIUS BOGDAN a arătat că avea cunoştinţă că BERNA THEODOR a fost consilier personal al Preşedintelui Romaniei, că S.C. era condusă "din umbră" de către greii PDL de la acea vreme, "printre care se afla şi domnul VASILE BLAGA", se mai arată in documentul citat. in acest context el i-a relatat şi administratorului public de la acea dată, PRINA MINEL FLORIN, aspect confirmat de acesta din urmă, se mai arată in rechizitoriul citat.

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Valcov, a fost trimis in judecată de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de săvarșirea infracțiunii de trafic de influență.

Astfel, Val... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro