RECHIZITORIU DNA. Pe ce se duceau fondurile operative ale DIPI pe vremea lui Gabriel Oprea si Gheorghe Nicolae

RECHIZITORIU DNA. Pe ce se duceau fondurile operative ale DIPI pe vremea lui Gabriel Oprea si Gheorghe Nicolae

Fostul secretar de stat Gheorghe Nicolae de la Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) le-a cerut subordonatilor - dupa caderea Guvernului Ponta si, implicit a ministrului de Interne Gabriel Oprea - sa distruga documentele justificative privind cheltuielile din fondurile operative ale DIPI intocmite pentru perioada de sfarsit a anului 2014, respectiv inceput al anului 2015.

acum 83 luni (13 May 2016)

Fostul secretar de stat Gheorghe Nicolae de la Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) le-a cerut subordonatilor - dupa caderea Guvernului Ponta si, implicit a ministrului de Interne Gabriel Oprea - sa distruga documentele justificative privind cheltuielile din fondurile operative ale DIPI intocmite pentru perioada de sfarsit a anului 2014, respectiv inceput al anului 2015. Motivul care a stat la baza acestei decizii a fost faptul ca fondurile operative ale DIPI au fost cheltuite pentru a cumpara orice, de la cadouri pana la bolizi de lux.

Detaliile apar in rechizitoriul procurorilor DNA prin care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea si fostul sef al DIPI Gheorghe Nicolae au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, respectiv complicitate la aceasta infractiune, in legatura cu achizitionarea unui autoturism Audi A8 in valoare de peste 90.000 de euro. Intr-unul dintre cazuri, un lucrator DIPI a intocmit documente potrivit carora ar fi recompensat o sursa cu nume de femeie cu "o pereche de pantofi barbatesti in valoare de circa 500-600 lei". a recunoscut ulterior, in fata Comisiei de control, ca in realitate aceasta suma de bani nu a servit pentru recompensarea niciunei surse reale, din cunostintele lui, practic nu si-a asumat inmanarea recompensei catre vreo sursa, sustinand ca nu avea cunostinta care a fost destinatia banilor sau bunurilor corespunzatoare acelei sume de bani", se arata in documentul citat. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro