Recep Tayyip Erdogan intra in telefoanele mobile ale turcilor. Ce mesaj audio au primit milioane de abonati

Milioane de turci au avut surpriza sa auda sambata seara pe telefonul lor mobil un mesaj cu ocazia comemorarii unui an de la lovitura de stat esuata de anul trecut, citit de presedintele Recep Tayyip Erdogan. La un an de atunci, Erdogan a comemorat in noaptea de sambata spre duminica, alaturi de sute de mii de simpatizanti, tentativa de lovitura de stat condusa de o factiune din Armata.

acum 36 luni (16 Jul 2017)

Milioane de turci au avut surpriza sa auda sambata seara pe telefonul lor mobil un mesaj cu ocazia comemorarii unui an de la lovitura de stat esuata de anul trecut, citit de presedintele Recep Tayyip Erdogan. Implor compasiunea lui Dumnezeu pentru martirii nostri'', a spus Erdogan in mesajul vocal inregistrat, facand referire la cele circa 250 de persoane ucise in puciul din seara de 15 iulie 2016.

Acest mesaj a fost auzit de abonatii a doi operatori de telefonie mobila atunci cand au incercat sa sune pe cineva. Acesta initiativa inedita a presedintelui a starnit o avalansa de reactii pe retelele de socializare, sustinatorii presedintelui laudand demersul, in timp ce adversarii sai au considerat ca acesta a recurs la o modalitate de comunicare invaziva. Totusi, Erdogan s-a folosit de retele de telefonie mobila si in noaptea puciului si apoi in zilele care au urmat. La scurt timp dupa ce pucistii au preluat puterea in seara de 15 iulie 2016, Erdogan, aflat in acel moment in vacanta intr-o statiune la Marea Egee, folosind o aplicatie de mobil a lansat prin intermediul televiziunilor care inca nu fusesera ocupate de pucisti un apel catre populatie sa iasa in strada.

La un an de atunci, Erdogan a comemorat in noaptea de sambata spre duminica, alaturi de sute de mii de simpatizanti, tentativa de lovitura de stat condusa de o factiune din Armata. Intr-un discurs dur sustinut aproape de ''Podul Martirilor'' de peste Bosfor, unul dintre podurile blocate de pucisti, el a promis ca le va ''taia capetele tradatorilor'', adica autorilor loviturii de stat. La o alta adunare masiva, tot la Istanbul, el a inaugurat un monument in memoria victimelor loviturii de stat, iar apoi a rostit un discurs emotionant in fata Parlamentului de la Ankara, multumindu-le compatriotilor sai care s-au impotrivit tancurilor doar "cu un drapel in mana si cu credinta in inima". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro