Recep Erdogan vrea schimbarea definitiei terorismului pentru a include jurnalisti sau activisti care "sustin actele teroriste"

Recep Erdogan vrea schimbarea definitiei terorismului pentru a include jurnalisti sau activisti care

"Nu este nici o diferenta intre un terorist care manevreaza o arma sau o bomba si cei care isi folosesc pozitia si stiloul pentru a se aservi acestor scopuri" a declarat presedintele turc in cadrul unei conferinte de presa tinuta luni, la Ankara.

acum 81 luni (15 Mar 2016)

"Nu este nici o diferenta intre un terorist care manevreaza o arma sau o bomba si cei care isi folosesc pozitia si stiloul pentru a se aservi acestor scopuri" a declarat presedintele turc in cadrul unei conferinte de presa tinuta luni, la Ankara. Erdogan a adaugat ca sub incidenta acestei noi legi ar putea intra jurnalisti, politicieni sau activisti care sprijina activitatile teroriste O astfel de propunere ar putea fi folosita de autoritatile de la Ankara pentru a limita si mai mult libertatea de expresie in Turcia, stat criticat pe plan international pentru numeroasele incalcari ale acestui drept. In urma atacului de duminica, un tribunal de la Ankara a ordonat interzicerea accesului la retelele de socializare Facebook si Twitter. Saptamana trecuta, statul turc a preluat controlul asupra celui mai circulat cotidian independent din tara, "Zaman", care a exprimat de multe ori pozitii critice la adresa guvernului de la Ankara. 37 de persoane au murit in atacul cu masina capcana de duminica si alte 125 au fost ranite, conform bilantului oficial. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro