Recenzie "Jocul vietii si al mortii"

Una dintre cele mai interesante piese ale teatrului romanesc contemporan, "Jocul vietii si al mortii in desertul de cenusa", de Horia Lovinescu, a fost aleasa de Horatiu Malaele pentru a crea un nou spectacol la Teatrul de pe Lipscani.

acum 62 luni (19 Feb 2015)

Una dintre cele mai interesante piese ale teatrului romanesc contemporan, "Jocul vietii si al mortii in desertul de cenusa", de Horia Lovinescu, a fost aleasa de Horatiu Malaele pentru a crea un nou spectacol la Teatrul de pe Lipscani. Actorul, care semneaza si regia si interpreteaza si rolul principal, al Tatalui, a realizat o adaptare libera dupa textul lui Lovinescu, creand, astfel, un spectacol de sinteza extrem de complex. Abel, baiatul ascultator si obiect al dragostei Anei, este interpretat de Lari Giorgescu / Mihai Stanescu, in timp ce Cain, fratele sau, fiul risipitor, tipologia de baiat rebel, este preluat de Bogdan Malaele / Pavel Ulici. Alaturi de toti acestia, se afla Un trecator, care este, de fapt, un personaj misterios, un povestitor si, in acelasi timp, un mic demon jucaus - rol interpretat de Mircea Constantinescu / Serban Georgevici.

Regia spectacolului, semnata de Horatiu Malaele, este intregita de scenografia halucinant de apocaliptica, cu tente expresioniste, dar pastrand un realsim terifiant, scenografie realizata de Maria Miu.

Teatrul de pe Lipscani va invita, asadar, la aceasta senzationala premiera, "Jocul vietii si al mortii", adaptare libera dupa "Jocul vietii si al mortii in desertul de cenusa", de Horia Lovinescu.

Biletele se pot procura de la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni pana duminica, in intervalul orar 12:00-22:00 si online, pe www.bilete.ro. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro