Recensamantul turnuletelor din Timisoara. Primarul cere demolarea turnuletului pentru respectul cetateanului

Recensamantul turnuletelor din Timisoara. Primarul cere demolarea turnuletului pentru respectul cetateanului

Seful Directiei de Urbanism din Primaria Timisoara, Sorin Ciurariu, a prezentat astazi o situatie a cladirilor cu turnulete din oras. "Trebuie sa verificam in arhiva daca de la data emiterii primei autorizatii de construire si pana in prezent au fost emise alte autorizatii de intrare in legalitate.

acum 76 luni (16 Sep 2014)

Seful Directiei de Urbanism din Primaria Timisoara, Sorin Ciurariu, a prezentat astazi o situatie a cladirilor cu turnulete din oras. Dupa aproximativ o luna de la declansarea "recensamantului turnuletelor" si scanarea cladirilor cu turnulete care au impanzit tot orasul s-au identificat 58 de cladiri "suspecte". Dintre cele 22 de cladiri, 14 au autorizatie de constructie. La sapte dintre imobile s-a constatat nerespectarea autorizatiei de constructie, neregulile fiind variate. Pentru o singura cladire, cea de pe Romulus, s-a deschis process pentru demolare. "Trebuie sa verificam in arhiva daca de la data emiterii primei autorizatii de construire si pana in prezent au fost emise alte autorizatii de intrare in legalitate. Abia atunci putem sesiza Juridicul pentru a se solicita in instanta demolarea", a declarat seful Directiei de Urbanism Sorin Ciurariu. Acesta a declarat ca "recensamantul turnuletelor" este greoi, fiind nevoie de verificat in teren tot orasul.

Chiar daca a esuat in rezolvarea pe cale amiabila a unei situatii in care s-a dovedit cu turnuletele au fost construite ilegal, primarul pluseaza si cere chiar si demolarea turnuletelor construite legal. Eu insist si pe langa cei care au construit cu autorizatie sa inteleaga ca vor castiga respectul timisorenilor daca vor accepta sa-si desfiinteze aceste constructii care strica imaginea orasului. Cand au de facut o reparatie pot interveni. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro