Realizatorul controversatului film "Romanians are Coming": "Degeaba-mi aratati cladiri de birouri frumoase in Timisoara. Nu fac un film despre ele"

Realizatorul controversatului film

James Bluemel, realizatorul seriei de televiziune "Romanians are Coming" difuzata de Channel 4 in Marea Britanie, care a creat controverse si reactii in randul romanilor care-si duc traiul in Anglia, a venit la Timisoara, la invitatia Asociatia Documentor. "Nu va mirati ca strainii vor altceva din Romania" Britanicul s-a intrebat de ce in Romania, jurnalistii nu sunt interesati de cazuri precum este cel al lui Alex, de la Cluj, care a ajuns sa emigreze in Anglia. "Am incercat sa-l conving sa faca o noua serie de televiziune "Come romanians, but not coming", despre romanii care nu au de gand sa se mute deocamdata in Marea Britanie.

acum 64 luni (24 Apr 2015)

James Bluemel, realizatorul seriei de televiziune "Romanians are Coming" difuzata de Channel 4 in Marea Britanie, care a creat controverse si reactii in randul romanilor care-si duc traiul in Anglia, a venit la Timisoara, la invitatia Asociatia Documentor. Realizatorul britanic sustine ca si-a atins scopul cu serialul din punct de vedere al audientei, insa a tinut sa precizeze ca el personal nu are nimic cu emigrantii romani care nu s-au adaptat ori duc un trai greu in Anglia. As putea spune ca sunt mai de stanga. Nu o sa ma vedeti facand un reportaj despre un IT-ist, spre exemplu.

"Nu va mirati ca strainii vor altceva din Romania" Britanicul s-a intrebat de ce in Romania, jurnalistii nu sunt interesati de cazuri precum este cel al lui Alex, de la Cluj, care a ajuns sa emigreze in Anglia. "El a fost dat afara din casa in care a trait timp de 40 de ani. Si a fost mutat intr-un ghetou care mai de graba seamana cu o actiune nazista. Ma intreb de ce nu a tratat acest subiect mass-media din Romania. Intrebat daca si-a schimbat parerea despre Romania, in vizita de la Timisoara, James Bluemel a precizat ca el nu a avut si nu are idei preconcepute. "Imi aratati cat de frumoase sunt cladirire acestea de birouri (N.r. City Business Centre, locul unde s-a desfasurat simpozionul), dar sa stiti ca ele nu imi spun nimic. Nu va mirati ca strainii vor altceva din Romania. Mai de graba prefer o comunitate de tigani plini de viata.

"Toate comentariile negative au venit din Romania" Desi "Romanians are Coming" a fost hulit in Romania, chiar si ambasadorul roman din Anglia cerand socoteala pentru continut, Bluemel sustine ca britanicii au apreciat demersul sau. Britanicilor le-a placut, am avut doar comentarii poziitive de la ei. Ei au fost de partea romanilor din film. In Anglia, locuri de munca sunt. Le este lene britanicilor care spun ca nu au de gand sa faca munca de jos. El nu se duce sa culeaga fructe, spune ca nu isi distruge spatele pentru asta pentru un sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro