Realitatea TV, somata de CNA pentru emisiunea "Ora primarului" moderata de Denise Rifai

Realitatea TV, somata de CNA pentru emisiunea

Sanctiunea a fost propusa de Dorina Rusu si a fost votata de sase din cei opt membri CNA rezenti la sedinta - Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu, Rasvan Popescu, Radu Herjeu si Radu Calin Cristea. "Derapajele" facute de Denise Rifai In emisiunea din 13 mai, Denise Rifai ii spune candidatei Laura Chiriac ca din salariul de primar nu isi va putea cumpara o pereche de sandale decente, iar Laura Chiriac raspunde ca este o dovada de lipsa de solidaritate cu oamenii care lucreaza la stat pe salarii mici sa faci asemenea afirmatii.

acum 64 luni (1 Jun 2016)

Sanctiunea a fost propusa de Dorina Rusu si a fost votata de sase din cei opt membri CNA rezenti la sedinta - Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu, Rasvan Popescu, Radu Herjeu si Radu Calin Cristea.

"Ridicolul nu poate sa fie sanctionat"

"Eu am facut aceasta autosesizare ca un fel de raspuns la reactia opiniei publice la emisiunile care deja au devenit celebre, ale doamnei Denise Rifai. Dar pe de alt parte, faptul ca un moderator isi depaseste atributiile pe care le are... Sigur, trebuie sa puna intrebari cat se poate de dure, dar nu sa-l intrebi despre sandale si sa il pui intr-o situatie ridicola, care nu are legatura cu ceea ce a facut el.

Somatia a fost data in baza articolului 72, literele c si d din Legea 115/2015, care arata ca realizatorii si moderatorii emisiunilor si dezbaterilor electorale sunt obligati sa formuleze clar intrebarile, fara a fi tendentioase sau partinitoare, si sa asigure mentinerea dezbaterii in sfera de interes a campaniei electorale si a tematicii stabilite.

Sanctiunea a fost data, de asemenea, in baza articolului 8, alineatul 1 din Decizia de campanie, potrivit careia "emisiunile electorale si cele de dezbateri electorale pot fi difuzate numai cu respectarea conditiilor prevazute de art.

Valentin Jucan contesta votul

Valentin Jucan a anuntat ca va contesta si va cere reanalizarea votului pentru Realitatea TV, "dat pur si simplu pentru sanctionarea postului, fara niciun temei legal". Membrul CNA a spus ca toate intrebarile moderatoarei au avut ca punct de plecare "ce anume va face cand ajunge la primarie, cum se va comporta, cat de cinsitit va fi, cum isi va respecta promisiunile".

"Intrebarile toate aveau rolul de a analiza ce anume spune cand, ce anume prezinta candidatul", a adaugat Jucan, mentionand ca nu se poate spune ca emisiunea moderata de Denise Rifai nu este in favoarea publicului.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro