Realitatea trista a fotbalului romanesc: pe stadioanele Ligii I bate vantul, in timp ce fanii migreaza catre "judetene"

Realitatea trista a fotbalului romanesc: pe stadioanele Ligii I bate vantul, in timp ce fanii migreaza catre

Asa s-a ajuns ca pe locul secund in topul celor mai atractive echipe pentru fani, din punctul de vedere al numarului de spectatori de la meciurile de acasa, sa fie ocupat de FC Botosani, iar podiumul sa fie completat de fosta campioana CFR Cluj, o echipa care nu este insa la fel de iubita ca "U" in orasul de pe Somes. Si lotul de jucatori este plin de nume mari: Gabriel Giurgiu (34 de ani), care pana in aceasta vara a jucat in Liga I, la Concordia Chiajna, Dorin Goga (32 de ani), care pana nu demult a facut parte din lotul unei alte prim-divizionare, ACS Poli Timisoara, Octavian Abrudan (32 de ani), care in sezonul precedent a jucat in Liga a II-a, la Gaz Metan Medias, respectiv Alexandru Pacurar (34 de ani), care are si el ani buni jucati in Liga I, la cluburi precum "U" Cluj, Dinamo, Steaua sau Pandurii.

acum 84 luni (22 Sep 2016)

Desi primul esalon fotbalistic ar trebui sa fie mai atractiv, in formatul cu 14 echipe si play-off /play-out, spectatorii lipsesc cu desavarsire de pe arenele Ligii I.

S-a ajuns ca pana si Steaua sau Dinamo, cei doi granzi ai intrecerii interne si totodata echipele cu cei mai multi suporteri din Romania, au ajuns sa joace intr-un peisaj dominat de scaune goale. In primele noua etape ale Ligii I, doar doua partide s-au disputat cu peste 10.000 de fani in tribune: Steaua - Dinamo 1-1 (27.027 spectatori), respectiv ACS Poli Timisoara - Steaua 0-1 (12.500 spectatori). Pe de o parte, disparitia echipelor de traditie, precum Rapid Bucuresti sau Universitatea Craiova, foarte iubite de suporteri, a condus la acest deznodamant. Iar echipe precum campioana Astra, care s-a mutat de la Ploiesti la Giurgiu, FC Voluntari sau Concordia Chiajna nu sunt sustinute mai deloc. Asa s-a ajuns ca pe locul secund in topul celor mai atractive echipe pentru fani, din punctul de vedere al numarului de spectatori de la meciurile de acasa, sa fie ocupat de FC Botosani, iar podiumul sa fie completat de fosta campioana CFR Cluj, o echipa care nu este insa la fel de iubita ca "U" in orasul de pe Somes.

"U" joaca pe "Cluj Arena", Petrolul pe "Ilie Oana"

De altfel, "U" Cluj, care evolueaza in Liga a IV-a, este sprijinita atat de fani, cat si de autoritatile locale si reprezentantii mediului universitar, iar asta se vede. Si lotul de jucatori este plin de nume mari: Gabriel Giurgiu (34 de ani), care pana in aceasta vara a jucat in Liga I, la Concordia Chiajna, Dorin Goga (32 de ani), care pana nu demult a facut parte din lotul unei alte prim-divizionare, ACS Poli Timisoara, Octavian Abrudan (32 de ani), care in sezonul precedent a jucat in Liga a II-a, la Gaz Metan Medias, respectiv Alexandru Pacurar (34 de ani), care are si el ani buni jucati in Liga I, la cluburi precum "U" Cluj, Dinamo, Steaua sau Pandurii.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro