Realitatea academico-profesionala Spiru Haret: Provocari. Demersuri. Beneficii

Realitatea academico-profesionala Spiru Haret: Provocari. Demersuri. Beneficii

Indiferent de programul ales, corpul profesoral, calitatea educatiei si conditiile de studiu au un rol major in dezvoltarea ulterioara, atat ca viitor profesionist, cat si ca om. Initiative haretiste in favoarea absolventilor de liceu Rata de promovabilitate a examenului national de bacalaureat ramane un factor de interes nu doar pentru autoritati, ci si pentru reprezentantii institutiilor de invatamant superior.

acum 80 luni (21 Jul 2016)

Indiferent de programul ales, corpul profesoral, calitatea educatiei si conditiile de studiu au un rol major in dezvoltarea ulterioara, atat ca viitor profesionist, cat si ca om.

Pornind de la aceasta premisa, Universitatea Spiru Haret acorda o atentie deosebita programelor educationale cu care isi intampina studentii, optimizand constant oferta academica, domeniile de studiu pe care le abordeaza si calitatea procesului didactic. Ne orientam activitatea teoretica, cea stiintifica si, indeosebi, cea practica catre asigurarea celor mai bune conditii academice, catre dezvoltarea de parteneriate in beneficiul comunitatii haretiste si catre crearea de oportunitati profesionale pentru absolventi.

In anul universitar 2016/17, viitorii studenti pot opta atat pentru arii de specialitate traditionale precum Drept, Psihologie, Stiinte economice, Jurnalism, Educatie fizica etc., cat si pentru programe educationale de actualitate, dictate de tendintele recente identificate pe piata muncii. Oferta academica completa cuprinde 79 de programe de licenta si 39 de programe de masterat.

Initiative haretiste in favoarea absolventilor de liceu

Rata de promovabilitate a examenului national de bacalaureat ramane un factor de interes nu doar pentru autoritati, ci si pentru reprezentantii institutiilor de invatamant superior.

La prima sesiune de examinare a acestui an, Ministerul Educatiei anunta un numar de 137.344 de candidati inscrisi, 71,23% absolventi ai promotiei curente si 28,77% proveniti din serii anterioare. Daca in anul 2011 nivelul de promovabilitate era de 45,72%, statisticile pentru 2016 anunta o crestere semnificativa, procentul inregistrat fiind de 68,1%.

Odata cu scaderea dramatica a ratei de promovabilitate a examenului de bacalaureat, Universitatea Spiru Haret si-a directionat eforturile pentru a contracara aceasta tendinta, devenind... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro